Κόντρα Μπακογιάννη - Δούκα για την Ανάπλαση ΑΕ: «Ευπρόσδεκτος ο έλεγχος – Θα περιμένω συγγνώμη»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κόντρα Μπακογιάννη - Δούκα για την Ανάπλαση ΑΕ: «Ευπρόσδεκτος ο έλεγχος – Θα περιμένω συγγνώμη»
Σκανδαλώδη χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας τροπολογία που όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά «αλλάζει χέρια “νύχτα” στην εταιρία του Δήμου Αθηναίων “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.” και την περνάει στην αρμοδιότητα της κυβέρνησης».

Σκανδαλώδη χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας τροπολογία που όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά «αλλάζει χέρια “νύχτα” στην εταιρία του Δήμου Αθηναίων “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.” και την περνάει στην αρμοδιότητα της κυβέρνησης».

Τονίζει πως με τη χθεσινή νυχτερινή τροπολογία που εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, «η κυβέρνηση πετάει έξω από το ΔΣ της “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.” -που έτρεξε τον “μεγάλο περίπατο” της Πανεπιστημίου, την Βασιλίσσης Όλγας και πολλά άλλα – τόσο τον Δήμαρχο Αθηναίων από πρόεδρο του ΔΣ, όσο και τα μέλη του ΔΣ που προέρχονται από τον Δήμο».

«Πρόκειται για μια καθεστωτική αντιμετώπιση της πρωτεύουσας της χώρας, που δεν πρέπει να περάσει. Πρόκειται για μια άκρως καθεστωτική αντίληψη, που δεν διστάζει να εκδικηθεί τους πολίτες της Αθήνας γιατί δεν εξέλεξαν τον εκλεκτό της Κυβέρνησης. Είναι προφανές επίσης πως με την απόφαση αυτή επιχειρείται να ματαιωθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να διενεργήσει στην εταιρεία αυτή και στα πεπραγμένα της. Καλώ τον Πρωθυπουργό να πάρει τώρα πίσω τη σκανδαλώδη αυτή τροπολογία» επισημαίνει και παραθέτει τη διάταξη.

Χ. Δούκας: Σκανδαλώδης τροπολογία περνά την εταιρία του Δ. Αθηναίων «Ανάπλαση Αθήνας» στην κυβέρνηση – Αντιδράσεις και από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

Μάντζος: Η Αθήνα ανήκει στους πολίτες της, όχι στην κυβέρνηση

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ, Δ. Μάντζος σε παρέμβασή του στη Βουλή καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την τροπολογία.

«Η Αθήνα ανήκει στους πολίτες της, όχι στην κυβέρνηση! Δεν ανήκει σε κανένα υπουργείο και σε καμία απρόσωπη εταιρεία. Η Ανάπλαση δεν μπορεί να γίνει ερήμην της ίδιας της πόλης. Επιτέλους σταματήστε να σαμποτάρετε τη νέα Δημοτική Αρχή. Σταματήστε να εξακολουθείτε να διαχειρίζεστε την πρωτεύουσα ως παράρτημα της Κυβέρνησης. Αποσύρετε την τροπολογία άμεσα» δήλωσε ζητώντας από την κυβέρνηση να αφήσει τα αντιθεσμικά παιχνίδια και να πείσει ότι εργάζεται για το καλό όλων και όχι των λίγων.

Κασσελάκης: Όταν η Οικογένεια χάνει την εξουσία, βρίσκει άλλο δρόμο αυτοπροστασίας: Γίνεται καθεστώς

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης: «Όσο ο Δήμαρχος Αθηναίων ήταν της οικογένειας, κατείχε τη θέση του Προέδρου της δημοτικής εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.». Τώρα που δεν είναι, ο Κ.Μητσοτάκης τον πετάει έξω με τροπολογία της τελευταίας στιγμής! Διαβάστε την ανάρτηση του νέου Δημάρχου Χάρη Δούκα και θα καταλάβετε τους λόγους. Η νέα δημοτική αρχή είχε προαναγγείλει ότι θα προχωρούσε σε διαχειριστικό έλεγχο στα πεπραγμένα του κ. Μπακογιάννη για τον Μεγάλο Περίπατο της Πανεπιστημίου και για άλλους «περιπάτους» με οσμή σκανδάλου. Όταν η Οικογένεια χάνει την εξουσία, βρίσκει άλλο δρόμο αυτοπροστασίας: Γίνεται καθεστώς. Ιδίως αν πρόκειται να καλύψει εκλεκτό μέλος της» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μπακογιάννης σε Δούκα: Ευπρόσδεκτος ο έλεγχος – Θα περιμένω μια συγγνώμη κι ας αργήσει

«Ο κ. Δούκας έπρεπε να ξέρει ότι η Ανάπλαση Α.Ε. δεν έχει σχέση με την Πανεπιστημίου», αναφέρει ο Κώστας Μπακογιάννης απαντώντας στον νέο δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα. Ο Κώστας Μπακογιάννης κάνει λόγο για «άθλια και χυδαία υπονοούμενα», τα οποία αφήνουν κάποιοι και γι’ αυτό.

«Επειδή ορισμένοι αφήνουν κάποια άθλια και χυδαία υπονοούμενα. Ο κ. Δούκας, μετά από τόσες ενημερώσεις που του έχουμε κάνει, θα όφειλε πλέον να γνωρίζει πως η Ανάπλαση Α.Ε. δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το έργο της Πανεπιστημίου. Για λόγους αρχής, καλωσορίζω τον όποιο διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο. Είναι ευπρόσδεκτος. Όπου θέλει, όπως τον θέλει, όποτε τον θέλει. Σε λίγες μέρες, άλλωστε, ο κ. Δούκας θα παραλάβει έναν δήμο πιο εύρωστο και πιο τακτοποιημένο από ποτέ. Κρίμα, γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε διαφωνήσει πολιτισμένα, χωρίς να θίγονται συνειδήσεις και χωρίς να μεσολαβούν φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια. Θα περιμένω μια συγγνώμη κι ας αργήσει» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.

Κόντρα Φάμελλου - Γεωργιάδη - Βορίδη για την Ανάπλαση ΑΕ: «Πάλι καλά που είχατε τον Άγιο Αντώνη Σαμαρά»

Ύποπτα κίνητρα πίσω από την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την Ανάπλαση της Αθήνας διέβλεψε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος πήρε τον λόγο στην Ολομέλεια, ενώ ο παριστάμενος υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για «αδικαιολόγητη καχυποψία» αφού δεν διαφοροποιείται ο οικονομικός έλεγχος, καθώς και τώρα και πριν, τον έλεγχο ασκεί το Δημόσιο με βάση τον νόμο περί ανωνύμων εταιρειών.

Εξάλλου, η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όταν ο Σωκράτης Φάμελλος διερωτήθηκε ποιος ελέγχει την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, πυροδότησε την αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη.

Όταν ο κ. Φάμελλος σε σκωπτικό τόνο είπε αν εξακολουθεί να ελέγχει την ΚΟ ο κ. Μητσοτάκης αφού βάζει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας από την οποία εξαιρεί τον κ. Σαμαρά, ο Μάκης Βορίδης απάντησε ότι δεν χρειάζεται πολύ ώρα για να απαντηθεί αυτό, αφού σε λίγο θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία και θα το απαντήσει η ίδια η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

«Εμείς με τον Σαμαρά θα τα βρούμε. Εσείς παρότι ξέρω ότι δεν είστε Χριστιανοί κάντε και κανέναν σταυρό που είχαμε τον Άγιο Αντώνη Σαμαρά και έσωσε τη χώρα. Αν δεν ήταν ο Άγιος Σαμαράς δεν θα είχατε στην τσέπη σας ευρώ, αλλά μπολιβάρ» είπε ο υπουργός Εργασίας απευθυνόμενος προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρχονται αυξήσεις στους μισθούς των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών

Βουλή: Πέρασε η τροπολογία για τους μετανάστες – Καταψήφισε ο Σαμαράς

Τα 3 πρώτα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider