Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ρωσία ανοίγει προξενικό γραφείο στα Κατεχόμενα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ρωσία ανοίγει προξενικό γραφείο στα Κατεχόμενα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Περίπου 50 χιλιάδες Ρώσοι πολίτες ζουν στα κατεχόμενα. Το γραφείο της γερμανικής πρεσβείας στα κατεχόμενα εξυπηρετεί επιπλέον αιτήματα παροχής βίζας προς Νορβηγία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Δανία, Ολλανδία, Ισλανδία.

Η Ρωσία πρόκειται να ξεκινήσει «πολύ σύντομα» την παροχή προξενικών υπηρεσιών στα κατεχόμενα της Κύπρου, δήλωσε αξιωματούχος της ρωσικής πρεσβείας στη Λευκωσία.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα το ρωσικό πρακτορείο ΤASS, «πολύ σύντομα, θα αρχίσουμε να παρέχουμε προξενικές υπηρεσίες στα βόρεια της πόλης της Λευκωσίας. Οι εργασίες θα γίνονται σε τακτική βάση» φέρεται να δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα γίνει για την εξυπηρέτηση των Ρώσων πολιτών που ζουν στο βόρειο τμήμα του νησιού και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία και η Ιταλία παρέχουν προξενικές υπηρεσίες στα κατεχόμενα εδώ και πολύ καιρό. Περίπου 50 χιλιάδες Ρώσοι πολίτες ζουν στα κατεχόμενα. Το γραφείο της γερμανικής πρεσβείας στα κατεχόμενα εξυπηρετεί επιπλέον αιτήματα παροχής βίζας προς Νορβηγία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Δανία, Ολλανδία, Ισλανδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκοκυπριακές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ, η Ρωσία εξετάζει εδώ και ένα χρόνο το ενδεχόμενο να ανοίξει προξενικό γραφείο στα κατεχόμενα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Προσλήψεις 60 πτυχιούχων στην ΗΔΥΚΑ με τριετείς συμβάσεις και μισθό 2.200 ευρώ

Τι χρήματα παίρνει ο Ολυμπιακός για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας

Λειψυδρία: Η Ελλάδα διψά λιγότερο από πέρυσι, αλλά περισσότερο από όσο αντέχει

Φόρτωση BOLM...
reader insider