Ένταση μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου: 25 τραυματίες από τους ένστολους του NATO 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένταση μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου: 25 τραυματίες από τους ένστολους του NATO 
«Υέστησαν τραύματα με κατάγματα και εγκαύματα λόγω της έκρηξης εμπρηστικών μηχανισμών» σημειώνεται σε ανακοίνωση της KFOR.

Τελευταία ενημέρωση: 21:33

Περίπου 25 άτομα των ένστολων δυνάμενων διατήρησης της τάξης του στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR) έχουν τραυματιστεί συγκρούσεις με Σέρβους που διαμαρτύρονται για την ανάληψη καθηκόντων Αλβανών δημάρχων σε δήμους της σερβικής πλειοψηφίας στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

«Αρκετοί στρατιώτες του ιταλικού και ουγγρικού αποσπάσματος της KFOR δέχθηκαν απρόκλητες επιθέσεις και υπέστησαν τραύματα με κατάγματα και εγκαύματα λόγω της έκρηξης εμπρηστικών μηχανισμών» σημειώνεται σε ανακοίνωση της KFOR.

Το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Σερβίας RTS ανέφερε πως δύο Σέρβοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

«Οι απρόκλητες επιθέσεις εναντίον μονάδων του ΝΑΤΟ είναι απαράδεκτες και η KFOR θα συνεχίσει να εκπληρώνει αμερόληπτα την εντολή της», δήλωσε ο διοικητής της KFOR, Άντζελο Μισέλε Ριστούτσια, μετέδωσε το Reuters.

Από την πλευρά, του ο πρόεδρος του Κοσόβου, Β. Οσμάνι, κατηγόρησε τον Σέρβο ομόλογο του, Α. Βούτσιτς, για αποσταθεροποίηση του Κοσόβου.

«Σερβικές παράνομες δομές που μετατράπηκαν σε εγκληματικές συμμορίες επιτέθηκαν σε αστυνομικούς του Κοσσυφοπεδίου, αξιωματικούς της KFOR και δημοσιογράφους. Αυτοί που εκτελούν τις εντολές του Βούτσιτς για την αποσταθεροποίηση του βόρειου Κοσσυφοπεδίου, πρέπει να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη", έγραψε στο Twitter ο Οσμάνι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.