Δραγασάκης: Η ΝΔ βελτίωσε τη ζωή λίγων και φτωχοποίησε τους πολλούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δραγασάκης: Η ΝΔ βελτίωσε τη ζωή λίγων και φτωχοποίησε τους πολλούς
Η ΝΔ είναι το κόμμα που για δύο χρόνια αφήνει τον πληθωρισμό και την ακρίβεια να κατατρώνε το εισόδημα και να καταβαραθρώνουν την αγοραστική δύναμη, όπως τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

«Η ΝΔ μείωσε ονομαστικά κάποιους φόρους. Γιατί όμως η φορολογική επιβάρυνση την περίοδο 2019-23 είναι 2 δισεκατομμύρια ευρώ/κατ’ έτος μεγαλύτερη σε σχέση με το 2015-19; Γιατί οι έμμεσοι φόροι, που άφησε άθιχτους η ΝΔ, λόγω πληθωρισμού "τσάκισαν" το εισόδημα» υπογράμμισε ο Γιάννης Δραγασάκης, υποψήφιου βουλευτή στο Δυτικό Τομέα Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία,

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΝΔ είναι το κόμμα που επί τέσσερα χρόνια «πάλεψε» για να μπορεί να είναι αφορολόγητη μια δωρεά ύψους έως και 4,4 εκατομμυρίων ευρώ ανά δωρεοδόχο και για να φορολογείται η εργασία πέντε φορές περισσότερο από τα μερίσματα. Ταυτόχρονα, επεσήμανε πως η ΝΔ είναι το κόμμα που για δύο χρόνια αφήνει τον πληθωρισμό και την ακρίβεια να κατατρώνε το εισόδημα και να καταβαραθρώνουν την αγοραστική δύναμη. Καμία ονομαστική αύξηση στους μισθούς δεν ήταν μεγαλύτερη από τον πληθωρισμό. Άρα είχαμε μείωσή τους στην πραγματικότητα.

«Το ότι σε μια περίοδο ενεργειακής κρίσης, υψηλού πληθωρισμού και αύξηση επιτοκίων η Ελλάδα έμεινε όρθια οφείλεται στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το 2018 μας έβγαλε από τα μνημόνια, ρύθμισε το χρέος, έφτιαξε το "μαξιλάρι". Λέει το ΚΚΕ ότι θέλει να βελτιώσει τη θέση των εργαζομένων. Πώς θα το πετύχει; Με την παραμονή του κ. Μητσοτάκη στην εξουσία; Λέει το ΠΑΣΟΚ ότι θέλει αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών. Πώς θα το κάνει; Με τον κ. Μητσοτάκη επικεφαλής της ΕΥΠ;» διερωτήθηκε ο κ. Δραγασάκης σε συνέντευξή του στο Naftemporiki TV.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θεανώ Φωτίου: «Με βάση τα εισοδήματα, η μεσαία τάξη είναι στα 5.000 ευρώ»

Τσαπανίδου: Dealer των funds o Μητσοτάκης - Πλειστηριασμοί και «γονάτισμα» μεσαίας τάξης η ατζέντα του

Τσίπρας: Λαθροθηρία και fake news τα περί αύξησης εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider