Ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΝΔ: Αγαπηδάκη, Σκυλακάκης, Στυλιανίδης στις τρεις πρώτες θέσεις - Οι επιλογές Μητσοτάκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΝΔ: Αγαπηδάκη, Σκυλακάκης, Στυλιανίδης στις τρεις πρώτες θέσεις - Οι επιλογές Μητσοτάκη
«Αποκαλυπτήρια» για το ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου. Τα ονόματα που το στελεχώνουν - Η παρουσίαση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Δεν είναι ψηφοδέλτιο με celebrities, θα πρέπει να τους googlάρετε» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και τα 15 ονόματα που το απαρτίζουν, με την Ειρήνη Αγαπηδάκη, Θόδωρο Σκυλακάκη και Χρήστο Στυλιανίδη να αποτελούν την πρώτη τριάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης, έκανε λόγο για το «ψηφοδέλτιο της νίκης» που δεν αποτελείται από διασημότητες αλλά από ανθρώπους που έχουν αναδειχθεί από τη δουλειά τους, χωρίς υψηλά επίπεδα αναγνωρισιμότητας. Πρόσθεσε πως το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο αφορά πρόσωπα με τη δική τους αναφορά και διαδρομή, που μπορούν να προσφέρουν στο δημόσιο διάλογο μέσα από τις προσωπικές τους ιστορίες. «Δεν είναι ψηφοδέλτιο με celebrities, θα πρέπει να τους googlάρετε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Επικεφαλής η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Υπό αυτό το πρίσμα, επικεφαλής είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη, μια νέα γυναίκα που σχετίζεται με τον χώρο της υγείας, «έτρεχε» το πρόγραμμα με τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα και «τρέχει» το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για τις προληπτικές μαστογραφίες γυναικών. Η επιλογή Αγαπηδάκη συμβολίζει την έμφαση που δίνει η Νέα Δημοκρατία στην διεύρυνση καθώς η ίδια ήταν από τις βασικές διοργανώτριες του «Μένουμε Ευρώπη».

«Συμβολίζει την έμφαση που θέλουμε να δώσουμε στα θέματα υγείας και κομίζει την απόλυτη τεχνοκρατική επάρκεια και την βούληση να κάνει τη διαφορά σε έναν τόσο κρίσιμο χώρο» εξήγησε.

2η θέση ο Θεόδωρος Σκυλακάκης

Τη 2η θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας κατέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης. Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην επιτυχία της οικονομικής πολιτικής που πέτυχε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης ενώ εξήρε την ανάγκη να «παραμείνουμε πιστοί στους δημοσιονομικούς στόχους».

«Είναι βαθύτατα τιμητική η απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω θερμά για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου. Για εμένα είναι μία υποψηφιότητα, που αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακράς και κάθε άλλο παρά ευθύγραμμης πολιτικής διαδρομής. Στην πορεία αυτή, που ξεκίνησε πριν 35 χρόνια, επιχείρησα, στο μέτρο του δυνατού, να υπηρετήσω την προώθηση μεταρρυθμίσεων για τον φιλελεύθερο εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας. Και σήμερα αισθάνομαι υπερήφανος, γιατί είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω, ενεργά, ως μέλος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πιο παραγωγική κυβερνητική περίοδο κατά τη διάρκεια αυτής της 35ετίας. Δεν είναι μόνο ότι υλοποιήσαμε με επιτυχία, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες (πανδημία, ενεργειακή κρίση κ.λπ.) έναν πολύ μεγάλο αριθμό σημαντικών μεταρρυθμίσεων. Το σημαντικότερο είναι, ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές γίνονται σήμερα αποδεκτές από την ελληνική κοινωνία και ανοίγεται έτσι ο δρόμος για να συνεχιστούν και να εμπεδωθούν στα επόμενα χρόνια. Την 21η Μαΐου αποφασίζουμε για το μέλλον της χώρας μας. Διεκδικούμε μια Παραγωγική, Κοινωνική, Πράσινη, Ψηφιακή, Δίκαιη και Ισχυρή Ελλάδα. Το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και μία νέα πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελούν εγγύηση για την πορεία της Ελλάδας στα επόμενα χρόνια. Σταθερά. Τολμηρά. Μπροστά» υπογράμμισε ο κ. Σκυλακάκης.

3η θέση ο Στυλιανίδης

Στην 3η θέση του ψηφοδελτίου βρίσκεται ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής κρίσης Χρήστος Στυλιανίδης που θα είναι εκπρόσωπος των Ελλήνων της ομογένειας.

  • Στην τέταρτη θέση είναι η Ιωάννα Λυτρίβη, διευθύνουσα σύμβουλος στον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
  • Στην πέμπτη θέση είναι ο ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης.
  • Στην έκτη θέση η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, επιχειρηματίας.
  • Στην έβδομη θέση η Μαρία Πολύζου, αθλήτρια.
  • Στην όγδοη θέση είναι η δικηγόρος, Γεωργία Βαχαρίδη.
  • Στην ένατη θέση είναι ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του από την θέση του πρύτανη λέγοντας ότι κρίνει πως υπάρχει ασυμβίβαστο, παρόλο που δεν υπάρχει νομικό κώλυμα.
  • Στη δέκατη θέση είναι ο δικηγόρος Νίκος Κορογιαννάκης - ως εκπρόσωπος των Ελλήνων της ομογένειας.
  • Στην ενδέκατη θέση είναι η Μαρία Διαμαντοπούλου, εκπαιδευτικός - ως εκπρόσωπος των Ελλήνων της ομογένειας.
  • Στη δωδέκατη θέση είναι η αγρότισσα από τη Μαγνησία, Άννα Καστάνη.
  • Στη 13η θέση είναι το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Καρανικόλας.
  • Στη 14η θέση είναι η δικηγόρος, Πορφυρένια Κανελλοπούλου, εκπρόσωπος της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ.
  • Στην 15η, τελευταία τιμητική θέση, είναι το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ και πρώην γενικός διευθυντής του κόμματος, Αντώνης Σγαρδέλης.

«Τιμώ έναν άνθρωπο που δεν χρειάζεται συστάσεις, υπηρέτησε όλους τους αρχηγούς της ΝΔ. Μας συνδέει βαθιά φιλία, υπήρξε στενότατος συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αγαπά βαθιά την παράταξη» είπε ο πρωθυπουργός για τον Αντώνη Σγαρδέλη.

«Δεν είναι ένα ψηφοδέλτιο σελέμπριτις»

«Το ψηφοδέλτιο της μεγάλης νίκης στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Όταν σκεφτόμουν τη σύνθεση ήθελα να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Να επιβραβεύσω μέσα από τη συμμετοχή σε αυτό το ψηφοδέλτιο γυναίκες και άνδρες που έχουν διακριθεί για τη δουλειά τους και όχι κατ' ανάγκη πρόσωπα. Τα οποία να κομίζουν στην πολιτική σκηνή υψηλά επίπεδα αναγνωρισιμότητας. Αναζητούσα πολύ περισσότερο το είναι από το θεαθήναι. Γι’ αυτό επέλεξα πρόσωπα που έχουν τη δική τους διαδρομή. Ταυτίζονται με τομείς προτεραιότητας για τη δική μας πολιτική όπως η οικονομία. Η πολιτική προστασία η υγεία η παιδεία η κοινωνική πολιτική. Και έχουν κάτι να προσθέσουν στο δημόσιο διάλογο μέσα από τις δικές τους προσωπικές ιστορίες» σημείωσε στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Μητσοτάκης. Μάλιστα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως γνωρίζει τα «βέλη» της αναγνωρισιμότητας καθώς ο ίδιος προέρχεται από γνωστή οικογένεια.

H παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εκλογές Τουρκία: Μέσω Γερμανίας η πολιτική επιβίωση του Ερντογάν

Οι καταθέσεις «καίγονται», η ΕΚΤ... ανησυχεί, αλλά τι γίνεται με τις ασφαλιστικές;

Εκκρεμεί μία απάντηση - Η κρυφή προσδοκία - Συνωστισμός με σκοπιμότητες - Προφητεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider