Παπαγγελόπουλος: Θα είμαι πάντα ο εισαγγελέας που συγκρούστηκε με τη διαπλοκή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαγγελόπουλος: Θα είμαι πάντα ο εισαγγελέας που συγκρούστηκε με τη διαπλοκή
Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε πως παρενέβη στο έργο εισαγγελικών λειτουργών, που χειρίζονταν σημαντικές υποθέσεις, σημειώνοντας πως όσα αναφέρονται σε βάρος του είναι «ασύστολα, ξεδιάντροπα και παρανοϊκά ψεύδη».

Για πολιτική δίωξη σε βάρος του έκανε λόγο, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε πως παρενέβη στο έργο εισαγγελικών λειτουργών, που χειρίζονταν σημαντικές υποθέσεις, σημειώνοντας πως όσα αναφέρονται σε βάρος του είναι «ασύστολα, ξεδιάντροπα και παρανοϊκά ψεύδη».

«Πέντε χρόνια έχω ζήσει τα πάνδεινα εγω και η οικογένεια μου. Πρόκειται για μία άθλια σκευωρία σε βάρος μου και σε βάρος άλλων εισαγγελέων. Ένα πανίσχυρο σύστημα, προσπάθησε να με εξοντώσει», είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απολογούμενος ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου σύμφωνα με το Reader.gr. Εξέφρασε μάλιστα το φόβο του ότι την ίδια τύχη με την δική του μπορεί να έχουν ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος και της ΑΠΔΠΧ Κωνσταντίνος Μενουδάκος που ερευνούν τις υποκλοπές.

«Εύχομαι να διαψευστώ αλλά φοβάμαι ότι την τύχη μου θα έχει ο κ. Ράμμος και ο κ. Μενουδάκος που κάνουν το καθήκον τους. Σπιλώνουν συνειδήσεις ξεδιάντροπα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η συγκάλυψη των μεγάλων σκανδάλων». Ο κ. Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε τη δίκη του «πολιτική» υποστηρίζοντας πως «μετά από 30 και πλέον συνεδριάσεις θεωρώ ότι το κατηγορητήριο εις βαρος μου έχει καταπέσει…Όλες οι καταθεσεις οπου κι αν της έδωσαν είναι ψευδέστατες και κατασκευασμένες εκ των υστέρων. Παρακρατικές ενέργειες τελέστηκαν σε βάρος μου…Κατέστρεψαν τη ζωή μου και τη ζωή της οικογενειας μου….Οποια απόφαση και να πάρετε εγώ θα είμαι ο νικητής. Ο εισαγγελεας που συγκρούστηκε με την διαπλοκή».

Υποστήριξε δε πως «δεν δέχθηκα ποτέ παρεμβάσεις στη ζωή μου και δεν επιδίωξα παρεμβάσεις στο έργο συναδέλφων μου», αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Στο δικαστήριο «μύρισαν» και εκλογές καθώς η πρόεδρος Βασιλική Ηλιοπούλου ζήτησε η δίκη να προχωρήσει με πιο γοργούς ρυθμούς. «Πιεζόμαστε», είπε κάτι που δημιούργησε την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης του κ. Παπαγγελόπουλου. Όπως διευκρίνησε όμως η κυρία Ηλιοπούλου η ανησυχία της για το χρόνο οφείλεται στην επικείμενη διάλυση της Βουλής ενόψει των εθνικών εκλογών κάτι που θα σημάνει και την διακοπή των συνεδριάσεων του δικαστηρίου όσο διαρκεί η προεκλογική περίοδος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θεοδωρικάκος σε Τσαπανίδου: Να ζητήσει τις σχετικές απαντήσεις από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να δρα ως διακινητής fake news και τουρκικής προπαγάνδας

Μητσοτάκης σε Ιάπωνες επιχειρηματίες: Νέες δυνατότητες για επενδύσεις στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider