Η πρώτη επίσκεψη του Σουνάκ στην Ουκρανία, ως πρωθυπουργός της Βρετανίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η πρώτη επίσκεψη του Σουνάκ στην Ουκρανία, ως πρωθυπουργός της Βρετανίας
Η ρετανία θα χορηγήσει ένα νέο πακέτο 50 εκατ. στερλινών που περιλαμβάνει αντιαεροπορικά όπλα και τεχνολογία όπως ραντάρ για την αντιμετώπιση επιθέσεων με drones

Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία ως πρωθυπουργός της Βρετανίας έκανε το Σάββατο ο Ρίσι Σούνακ.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Σούνακ συναντήθηκε τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«"Από τις πρώτες ημέρες του πολέμου, η Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι πιο ισχυροί σύμμαχοι», ανέφερε ακόμη ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο τελευταίος, σε ανάρτηση του στο Telegram, ανέφερε πως «κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, συζητήσαμε τα σημαντικότερα θέματα για τις σχέσεις των δύο χωρών και για την παγκόσμια ασφάλεια».

Ο Σούνακ ανέφερε σε μια ανακοίνωση πως η Βρετανία θα χορηγήσει ένα νέο πακέτο 50 εκατ. στερλινών που περιλαμβάνει αντιαεροπορικά όπλα και τεχνολογία όπως ραντάρ για την αντιμετώπιση επιθέσεων με drones. Η Βρετανία ανέφερε επίσης ότι θα αυξήσει την εκπαίδευση που παρέχει στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

«Ενώ οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας καταφέρνουν να απωθούν τις ρωσικές δυνάμεις επί του εδάφους, οι άμαχοι βομβαρδίζονται βάναυσα από αέρος», ανέφερε στη δήλωσή του ο Σούνακ.

«Παρέχουμε σήμερα νέα αντιαεροπορική άμυνα, περιλαμβανομένων αντιαεροπορικών όπλων, ραντάρ και εξοπλισμού κατά των drones και αυξάνοντας την ανθρωπιστική υποστήριξη για τον ψυχρό, δύσκολο χειμώνα μπροστά μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Θέμα χρόνου το να επικρατήσουν οι Ουκρανοί στον πόλεμο

Βρετανία: Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι «πιο προηγμένο από ποτέ»

Ουκρανία: Πάνω από 400 παιδιά έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο μέχρι τώρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider