Πλεύρης: Έως 31/12 η απόφαση για ανεμβολίαστους υγειονομικούς - Τι είπε για πρόστιμα, προσωπικό γιατρό, επισυνδέσεις

Newsroom
Μοιράσου το
Πλεύρης: Έως 31/12 η απόφαση για ανεμβολίαστους υγειονομικούς - Τι είπε για πρόστιμα, προσωπικό γιατρό, επισυνδέσεις
Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης
Νέα προθεσμία για τη λήψη απόφασης αναφορικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς έθεσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Νέα προθεσμία για τη λήψη απόφασης αναφορικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς έθεσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στο πλαίσιο της συνέντευξης του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, ο υπουργός δήλωσε πως το μέτρο αναστολής ισχύει έως τις 31/12, οπότε και εκτιμά πως θα υπάρξει απόφαση.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κος Πλεύρης δήλωσε σχετικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς πως «ας κάνουν μια αρχή οι ίδιοι να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Από επιλογή δεν βρίσκονται στη δουλειά. Μας έχει πει το Συμβούλιο της Επικρατείας ότι η αναστολή είναι συνταγματική αλλά πρέπει να επανεξετάζουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα». Συνέχισε λέγοντας πως «θα εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και των φθινοπωρινών και χειμερινών μηνών. Το μέτρο είναι μέχρι τις 31/12, μέχρι τότε θα υπάρχει και απόφαση. Σεβόμαστε το τι είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας, λέει ότι η αναστολή είναι συνταγματική μόνο σε αυτό το βαθμό».

Προσωπικός Γιατρός

Στο ζήτημα του προσωπικού γιατρού, ο υπουργός σχολίασε πως «βρισκόμαστε σε περίπου 4,6 εκ. εγγραφές, 3.333 γιατρούς να έχουν μπει στο σύστημα, 1.100.000 δωρεάν ραντεβού να έχουν γίνει. Αυτά έχουν συμβεί μέσα σε 3 μήνες. Οι ηλικίες άνω των 60 σε ποσοστό σχεδόν 70% έχουν εγγραφεί σε προσωπικό γιατρό. Υπάρχει πρόβλημα κυρίως στο λεκανοπέδιο αλλά και σε άλλα αστικά κέντρα. Οι γιατροί είναι σε μια διστακτικότητα σε ένα βαθμό γιατί ξέρετε η επαφή με το κράτος όταν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας δημιουργεί και μια δυσπιστία. Ο θεσμός λειτουργεί τρεις μήνες μόνο. Η προηγούμενη προσπάθεια που έγινε από τον κύριο Ξανθό σε 4 χρόνια είχε αποτέλεσμα 1.500.000 πολίτες και 700, 800 γιατρούς. Άρα ο θεσμός μπαίνει σε ράγες. Και είναι βέβαιο ότι αυτό χρειάζεται χρόνο αλλά είναι πολύ σημαντικό και εκεί συμφωνούν όλα τα κόμματα ότι η παρουσία ενός δωρεάν γιατρού έχει μεγάλη σημασία».

Πρόστιμα

Σχετικά με τα πρόστιμα λόγω κορονοϊού, είπε «μέσα στο Νοέμβριο θα υπάρξει σχετική διάταξη στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί. Θα έχουμε το εξής, όποιος έχει εμβολιαστεί και θα συμπεριλαμβάνει και αυτούς που θα εμβολιαστούν μέχρι την ψήφιση του νόμου, όποιος έχει εμβολιαστεί θα διαγράφεται το πρόστιμό του και αν το έχει πληρώσει θα υπάρχει διαδικασία ή συμψηφισμού ή επιστροφής».

Προληπτικές εξετάσεις

«Από το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για να καταλάβουμε την πρόληψη στο πρώτο τρίμηνο λειτουργίας 2411 γυναίκες βρέθηκαν με ευρήματα σε πρώιμο στάδιο. Αυτό σημαίνει ότι 2411 γυναίκες θα αντιμετωπίσουν την ασθένεια την οποία έχουν με ήπιο τρόπο. Ξεκινάνε τα προγράμματα, σήμερα υπογράφω τα τεχνικά δελτία για προληπτικές εξετάσεις παχέος εντέρου, τραχήλου της μήτρας και καρδιαγγειακές παθήσεις. Το πρόγραμμα αφορά ηλικίες 50-69 και είναι η πρώτη φάση που πήγαν sms κι επειδή όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί μαζικά να εξεταστεί ένας κόσμος, δεν υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες στις δομές, σταδιακά θα γίνει σε όλο τον πληθυσμό» ανέφερε ο κος. Πλεύρης.

Επισυνδέσεις

Τέλος για τις επισυνδέσεις δήλωσε πως «έχουμε ένα κομμάτι που είναι νόμιμες επισυνδέσεις που γίνονται από την ΕΥΠ. Στο κομμάτι των νόμιμων επισυνδέσεων υπήρξε η περίπτωση του κυρίου Ανδρουλάκη, όπου ο Πρωθυπουργός άμεσα πήρε τις αποφάσεις και έχουμε ένα καθεστώς νόμιμων επισυνδέσεων. Και υπάρχουνε κάποιες παρακολουθήσεις που καταγγέλλεται ότι γίνονται από το λογισμικό predator που αυτό δεν έχει σχέση με την κυβέρνηση, δεν έχει σχέση με την ΕΥΠ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ρεπορτάζ και από ότι φαίνεται και από τη συνέντευξή του εχθές ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπονοεί ότι έχει γνώση των στοιχείων. Ο κύριος Τσίπρας δεν είναι δημοσιογράφος. Αν έχει στοιχεία να βγει να μιλήσει.

Η λάσπη στον ανεμιστήρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να ανακυκλώσει δεν θα μου κάνει εντύπωση αν ξαφνικά δούμε τα δυο πρόσωπα που υποτίθεται ότι γνωρίζουν να γίνουν και προστατευόμενοι μάρτυρες. Αν αυτή τη στιγμή έχουν διαπραχθεί κακουργήματα και τα γνωρίζει ο κύριος Βαξεβάνης είναι υποχρεωμένος να πάει και να πει αυτά τα κακουργήματα έχουν γίνει. Γιατί αλλιώς διαφορετικά ξέρετε τι γίνεται; Όποιος έχει τυχόν πληροφορίες αν έχει τελικά πώς θα λειτουργήσει η πολιτική ζωή του τόπου; Εκβιαστικά; Ότι εγώ έχω κάποιες πληροφορίες, ανά Κυριακή θα αφήνω υπονοούμενα αν ισχύουν οι πληροφορίες, αν έχει κάτι να πάει να το πει.

Αφού λοιπόν η αντιπολίτευση λέει ότι παρακολουθεί ο Μητσοτάκης, χθες η κυρία Γεροβασίλη γιατί κάνει μήνυση κατά αγνώστων; Γιατί κάνει μήνυση κατά αγνώστων, αφού πιστεύει ότι την παρακολουθεί ο Πρωθυπουργός; Αυτό δε λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν έχουνε κανένα στοιχείο, είναι συκοφάντες και πάνε να συνδέσουν το predator με την κυβέρνηση που δεν έχει απολύτως καμία σύνδεση. Το ζήσαμε στην υπόθεση Novartis. Αυτή λοιπόν είναι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, σκανδαλολογία γιατί δεν μπορεί να πει ένα επιχείρημα για τα πραγματικά προβλήματα του πολίτη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Διπλασιάστηκαν οι κρατήσεις πτήσεων, λίγες ώρες μετά την χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό

Έρευνα: Τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού μπορεί να έχουν ήδη αντισώματα κατά του κορονοϊού

Πλεύρης: Έχουμε μπει σε σχετική κανονικότητα με τον κορονοϊό