Συνάντηση Τσίπρα με τον ΥΠΕΞ της Σερβίας- Έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Συνάντηση Τσίπρα με τον ΥΠΕΞ της Σερβίας- Έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη στήριξή του στις συνομιλίες Βελιγραδίου - Πρίστινας και στη Συμφωνία των Βρυξελλών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε την Τρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας και Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Στο πλαίσιο αυτό συνομίλησαν, για τις ελληνοσερβικές σχέσεις και τη σημασία τους για την περιοχή, καθώς και για την ανάγκη να δοθεί νέα ώθηση στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και γενικότερα των Δυτικών Βαλκανίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο μόνος δρόμος για το μέλλον της περιοχής είναι η επίλυση διαφορών στη βάση του διεθνούς δικαίου και αμοιβαία αποδεκτών συμφωνιών, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, εκφράζοντας τη στήριξή του στις συνομιλίες Βελιγραδίου - Πρίστινας και στη Συμφωνία των Βρυξελλών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργάνη: Απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν 1 εκατομμύριο μισθωτοί στην εκπνοή του 2025

Οι γιατροί προτείνουν άφθονα λαχανικά αλλά οι τιμές στα ράφια απλησίαστες!

Έως 1.300 ευρώ για σύνδεση με την αποχέτευση: Ποιοι δικαιούνται την επιδότηση και τι καλύπτει

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider