Ρωσία προς Δύση: Το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων «σίγουρα δεν είναι μπλόφα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία προς Δύση: Το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων «σίγουρα δεν είναι μπλόφα»
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ τόνισε ότι η Μόσχα μπορεί να απαντήσει στις προκλήσεις της Δύσης «χωρίς ιδιαίτερη διαβούλευση».

Τελευταία ενημέρωση: 13:02

Νέες απειλές για το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία, έστειλε ο στενός συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Σε ανάρτηση του στο Telegram, ο αναπληρωτής πρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας μίλησε για τα δημοψηφίσματα προσάρτησης 4 περιοχών της Ουκρανίας που ελέγχουν οι δυνάμεις της Μόσχας για ένταξη τους στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο ίδιος είπε πως η Ρωσία έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της, ακόμα και με πυρηνικά όπλα εάν αυτό ωθηθεί πέρα από τα όρια της, προσθέτοντας πως αυτό «σίγουρα δεν είναι μπλόφα».

Παράλληλα, ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι η Μόσχα μπορεί να απαντήσει στις προκλήσεις της Δύσης «χωρίς ιδιαίτερη διαβούλευση».

«Ας φανταστούμε πως η Ρωσία εξαναγκάζεται να χρησιμοποιήσει το πιο τρομακτικό όπλο εναντίον του ουκρανικού καθεστώτος, το οποίο έχει πραγματοποιήσει μια μεγάλης κλίμακας επιθετική ενέργεια που είναι επικίνδυνη για την ίδια την ύπαρξη του κράτους μας», ανέφερε ο Μεντβέντεφ.

Σύμφωνα με το ρωσικό πυρηνικό δόγμα, ο πρόεδρος μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, αν το κράτος αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή, ακόμη και από συμβατικά όπλα.

«Πιστεύω πως το ΝΑΤΟ δεν θα επέμβει άμεσα στην σύγκρουση ακόμη και σ' αυτό το σενάριο», δήλωσε ο Μεντβέντεφ. «Οι δημαγωγοί στην άλλη πλευρά του ωκεανού και στην Ευρώπη δεν θα πάνε να πεθάνουν σε μια πυρηνική αποκάλυψη».

Όπως σημειώνει το Reuters, ο Μεντβέντεφ εκδίδει τακτικά επιθετικές δηλώσεις για τη Δύση και την Ουκρανία τους τελευταίους μήνες, υπογραμμίζοντας τη μεταμόρφωσή του από έναν φαινομενικά δυτικόφιλο φιλελεύθερο πρόεδρο από το 2008-2012 σε ακραίο «γεράκι».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider