Ο Μεντβέντεφ απειλεί για χρήση πυρηνικών όπλων στις περιοχές της Ουκρανίας που ελέγχει η Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μεντβέντεφ απειλεί για χρήση πυρηνικών όπλων στις περιοχές της Ουκρανίας που ελέγχει η Ρωσία
Τα δημοψηφίσματα για την προσάρτηση των 4 περιοχών της Ουκρανίας που ελέγχονται από φιλορώσους αυτονομιστές θα γίνουν κανονικά, υπογράμμισε ο συνεργάτης του Πούτιν.

Τελευταία ενημέρωση: 15:11

Συνέχεια στις απειλές της Ρωσίας περί χρήσης πυρηνικών όπλων κατά της Δύσης για τις προσαρτημένες από τη Μόσχα περιοχές της Ουκρανίας έδωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μετά από τις αναφορές που έκανε ο Βλαντίμιρ Πούτιν περί χρήσης πυρηνικών όπλων κατά το διάγγελμα του για την επιστράτευση 300.000 εφέδρων για τον πόλεμο.

Σε δήλωση του, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε πως τα δημοψηφίσματα για την προσάρτηση των 4 περιοχών της Ουκρανίας που ελέγχονται από φιλορώσους αυτονομιστές (Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα) θα γίνουν κανονικά. «Δεν υπάρχει πισωγύρισμα σε αυτό» είπε ο Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το Reuters.

O ίδιος πρόσθεσε πως «όλα τα ρωσικά όπλα, όπως τα πυρηνικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την άμυνα αυτών των περιοχών» συμπλήρωσε. «Οι θεσμοί της Δύσης και οι χώρες του NATO πρέπει να καταλάβουν πως η Ρωσία έχει επιλέξει τον δικό της δρόμο« συμπλήρωσε ο Μεντβέντεφ.

Τα δημοψηφίσματα που αναμένεται να διεξαχθούν σε υπό ρωσική κατοχή τμήματα του ουκρανικού Ντονέτσκ, του Λουχάνσκ και των επαρχιών της Χερσώνας και της Ζαπορίζια, καθώς και σε ένα τμήμα της επαρχίας Μικολάιφ, από αύριο, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, αναμένεται ευρέως να εγκρίνουν με μεγάλη πλειοψηφία την ένταξή τους στη Ρωσία.

Οι ψηφοφορίες, που οργανώνονται ελάχιστες μέρες μετά την εξαγγελία τους και υπό στρατιωτική κατοχή, καταγγέλλονται ως ψευδοδημοψηφίσματα από το Κίεβο και τους δυτικούς συμμάχους του.

Αν γίνουν επίσημα δεκτά στη Ρωσική Ομοσπονδία, τα κατεχόμενα εδάφη, όπου οι ουκρανικές αντεπιθέσεις έχουν αποκτήσει ρυθμό τις τελευταίες εβδομάδες, θα έχουν το δικαίωμα, βάσει του πυρηνικού δόγματος της Μόσχας, προστασίας από ρωσικά πυρηνικά όπλα.

Η Μόσχα δεν ελέγχει πλήρως καμία από τις τέσσερις περιοχές τις οποίες αναμένεται να προσπαθήσει να προσαρτήσει, με περίπου μόνο το 60% της περιοχής του Ντονέτσκ και το 66% εκείνης της Ζαπορίζια να κατέχονται από τον ρωσικό στρατό.

Ο Μεντβέντεφ διατυπώνει συχνά επιθετικές δηλώσεις κατά της Δύσης και της Ουκρανίας τους τελευταίους μήνες, υπογραμμίζοντας τη μεταστροφή του, από φιλελεύθερος πολιτικός με δυτική σκέψη ως πρόεδρος το 2008-2012, σε γεωπολιτικό ‘γεράκι’.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φινλανδία: Αυξημένη ετοιμότητα στα σύνορα με τη Ρωσία, μετά από την επιστράτευση του Πούτιν

Ουκρανία: Νέα μέτρα της ΕΕ και της Βρετανίας κατά της Ρωσίας - «Δίκαιη τιμωρία» θέλει ο Ζελένσκι

gazzetta
gazzetta reader insider insider