ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν στέλνει 800 εκατ. δολάρια επιπλέον για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν στέλνει 800 εκατ. δολάρια επιπλέον για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε πως η χώρα του θα προσφέρει επιπλέον 1 δισ. στερλίνες σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ θα αποστείλουν επιπλέον 800 εκατ. δολάρια για στρατιωτικό εξοπλισμό και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης στο Κίεβο για το πόλεμο με τη Ρωσία, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Σύνοδο Κορυφής του NATO στη Μαδρίτη της Ισπανίας, ο Μπάιντεν είπε πως «θα στηρίξουμε την Ουκρανία για όσο διάστημα αυτό χρειαστεί».

Παράλληλά, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως ο πόλεμος δεν πρόκειται να τελειώσει με νίκη της Ρωσίας. «Η Ουκρανία έχει ήδη καταφέρει μεγάλο πλήγμα στα σχέδια της Ρωσίας» συμπλήρωσε ο Μπάιντεν.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε πως η χώρα του θα προσφέρει επιπλέον 1 δισ. στερλίνες σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ενώ το Λονδίνο έχει δώσει 2,3 δισ. στερλίνες στο Κίεβο από την αρχή της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπόρις Τζόνσον: Οι Ουκρανοί έχουν πράγματι τη δύναμη να απωθήσουν τη Ρωσία

ΗΠΑ: O Μπάιντεν στηρίζει την πώληση των F-16 στην Τουρκία - «Στο Κογκρέσο η έγκριση»

gazzetta
gazzetta reader insider insider