Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε για εξηγήσεις τον Ιταλό πρέσβη στην Άγκυρα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε για εξηγήσεις τον Ιταλό πρέσβη στην Άγκυρα
Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica επισημαίνει ότι «τις περασμένες ημέρες, οι πρέσβεις της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, κλήθηκαν στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε για εξηγήσεις των Ιταλό πρέσβη στην 'Αγκυρα Τζόρτζιο Μαραπόντι. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέφρασε και πάλι την απογοήτευσή του για το ότι επετράπη στο PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) να αναπτύξει δράση στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλούνται τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Τουρκία είναι βαθιά ενοχλημένη από το ότι, παρά τις προσπάθειες της τουρκικής πρεσβείας στην Ρώμη, στο PKK επετράπη να οργανώσει και πρόσφατα διαδηλώσεις στην Ρώμη με δημόσια χρήση των συμβόλων του και προβολή φωτογραφιών των ηγετών του. Η κυβέρνηση της 'Αγκυρας εξέφρασε την ανησυχία της στον Ιταλό πρέσβη.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica επισημαίνει ότι «τις περασμένες ημέρες, οι πρέσβεις της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, κλήθηκαν στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, πάντα σχετικά με διαδηλώσεις που πραγματοποίησαν, στις χώρες τους, οργανώσεις αποσχιστικού χαρακτήρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τσάμπι Αλόνσο: Το μεροκάματο - μαμούθ για τις 232 μέρες στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης

Το HBO Max ήρθε στην Ελλάδα - Το κόστος συνδρομής

Τι αναφέρει το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής για το blackout σε συχνότητες του FIR Αθηνών

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider