Γαϊτάνης: Η αλήθεια για τις ΑΠΕ, τη δημαγωγία και τις καθυστερήσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαϊτάνης: Η αλήθεια για τις ΑΠΕ, τη δημαγωγία και τις καθυστερήσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κάνει μια σύγκριση των ποσοστών διείσδυσης των ΑΠΕ στην ενεργειακή πολιτική της χώρας τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με αυτά της ΝΔ.

«H δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ αντικατοπτρίζεται πλήρως στο θέμα της ενεργειακής μετάβασης και της αντικατάστασης του λιγνίτη, αλλά δεν είναι ικανός να κρύψει τις δικές του ευθύνες και καθυστερήσεις» αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, υπό τον τίτλο: «Η αλήθεια για τις ΑΠΕ, τη δημαγωγία και τις καθυστερήσεις του ΣΥΡΙΖΑ!», στην οποία κάνει μια σύγκριση των ποσοστών διείσδυσης των ΑΠΕ στην ενεργειακή πολιτική της χώρας τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με αυτά της ΝΔ.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, «ο λιγνίτης είναι κοστοβόρος και ρυπογόνος» εξηγώντας πως «υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι 10 φορές ακριβότερος από το φυσικό αέριο και είναι επιτακτική η ανάγκη οριστικής αντικατάστασής του στο ορατό μέλλον».

Κατά συνέπεια, «Σήμερα, θα ήταν τα πράγματα πολύ καλύτερα αν είχαμε χαμηλότερη εξάρτηση από το φυσικό αέριο και από το λιγνίτη. Πως θα γινόταν αυτό; Αν είχαμε μεγαλύτερη διείσδυση των ΑΠΕ. Δεν συνέβη όμως επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό τον τομέα δεν έκανε τίποτα!» αναφέρειο κ. Γαϊτάνης παραθέτοντας παράλληλα τα εξής στοιχεία: «Είναι χαρακτηριστικό πως την 4ετία 2015-2018, για κανένα έτος η αύξηση των ΑΠΕ δεν ξεπέρασε το 0,4%! Το 2019 που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, οι ΑΠΕ αυξήθηκαν 2,2%, το 2020 αυξήθηκαν 5,16% και το 2021 αυξήθηκαν 9,06%! Την τελευταία διετία υλοποιήθηκαν στον κλάδο των ΑΠΕ 2.143 έργα, 17 φορές περισσότερα από όσα έγιναν την περίοδο 2015-2018! Σε ότι αφορά το μέγεθος της ενέργειας από ΑΠΕ, την περίοδο 2015-2018 προστέθηκαν μόλις 805 μεγαβάτ, ενώ τα 2 τελευταία χρόνια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, προστέθηκαν 2.107 μεγαβάτ!».

Κλείνοντας την ανάρτησή του, την οποία συνοδεύει και από ένα σχετικό γράφημα με τα ποσοστά διείσδυσης των ΑΠΕ, ο κ. Γαϊτάνης συμπληρώνει: «Τα δεδομένα είναι συντριπτικά και καταδεικνύουν την αβελτηρία του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά τις πρόσκαιρες συνθήκες που διαμορφώνει ο πόλεμος, οι πολίτες γνωρίζουν πως μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν σχέδιο και μπορούν να εγγυηθούν τη μετάβαση σε ένα καθαρό και φθηνότερο ενεργειακό μέλλον».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οικονόμου: Λύση ανάγκης ο λιγνίτης λόγω των διεθνών εξελίξεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider