Σύνοδος Κορυφής: Στήριξη ΕΕ και ΗΠΑ στην Ουκρανία και στο «βάθος» η ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σύνοδος Κορυφής: Στήριξη ΕΕ και ΗΠΑ στην Ουκρανία και στο «βάθος» η ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία
Σημαίες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οι ηγέτες της ΕΕ και ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, εκφράζουν την ετοιμότητά του για λήψη νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Τη στήριξη του στην εμπόλεμη Ουκρανία και ξεκάθαρα μηνύματα κατά της Ρωσίας λόγω του πολέμου στην Ανατολική Ευρώπη, εκφράζουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ, στο προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το κείμενο, οι ηγέτες της ΕΕ και ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, σημειώνουν τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν λάβει εις βάρος της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, εκφράζοντας την ετοιμότητά του για λήψη νέων κυρώσεων.

Ακόμα, συζητήθηκε η ανάγκη για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους στην Ουκρανία προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι άμαχοι πολίτες από τις εμπόλεμες περιοχές όπως και η ενίσχυση των χωρών που γειτνιάζουν με την Ουκρανία για την υποδοχή και περίθαλψη των Ουκρανών που φεύγουν από τη χώρα τους.

Στα ενεργειακά, στο κείμενο γίνεται λόγος για τη συνεχή παροχή ενέργειας και φυσικού αερίου προς την Ουκρανία, όσο και για την παροχή στήριξης στην ουκρανική κυβέρνηση και τις ανάγκες της. Επιπλέον, ΕΕ και ΗΠΑ συμφώνησαν να συντονίσουν τις κινήσεις του για μείωση της ενεργειακής εξάρτησης από τη Ρωσία, για επιτάχυνση σε «καθαρές» μορφές ενέργειας όπως και για ανάγκη αντιμετώπισης των διατροφικών συνθήκων ασφάλειας παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σύνοδος Κορυφής: Μπρα ντε φερ για την ενέργεια - Οι θέσεις της Αθήνας

gazzetta
gazzetta reader insider insider