Ισπανία: Πλαφόν 2,94 ευρώ για τα τεστ αντιγόνου - Επεκτείνεται η 3η δόση στους ενήλικες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισπανία: Πλαφόν 2,94 ευρώ για τα τεστ αντιγόνου - Επεκτείνεται η 3η δόση στους ενήλικες
Η τρίτη δόση «ανοίγει» για όλους τους ενήλικους πολίτες από 18 έως 40 ετών, ενώ μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμη μόνο για τους Ισπανούς άνω των 40 ετών.

Πλάφον για τα rapid test εντοπισμού του κορονοϊού σε λίγο κάτω από 3 ευρώ ανά τεμάχιο θέτει η Ισπανία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

H απόφαση έρχεται μετά από το νέο ιστορικό κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες στη χώρα και καθώς η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ υποστηρίζει πως η πανδημία έχει «φτάσει ταβάνι» και θα αρχίσει να καταγράφεται αποκλιμάκωση των μολύνσεων το επόμενο χρονικό διάστημα.

Έτσι, από το ερχόμενο Σάββατο, 15 Ιανουαρίου, τα τεστ αντιγόνου θα κοστίζουν το ανώτερο 2,94 ευρώ, κοντά στο μέσο όρο των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ.

Ακόμα, η υπουργός Υγείας της Ισπανίας, Καρολίνα Νταρίας, δήλωσε ότι το χρονικό διάστημα που απαιτείται να μεσολαβήσει μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης δόσης θα μειωθεί στους 5 μήνες αντί των 6 που είναι σήμερα.

Επιπλέον, η τρίτη δόση «ανοίγει» για όλους τους ενήλικους πολίτες από 18 έως 40 ετών, ενώ μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμη μόνο για τους Ισπανούς άνω των 40 ετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ισπανία καλεί την ΕΕ να υποβαθμίζει τον κορονοϊό σε ενδημική νόσο

gazzetta
gazzetta reader insider insider