Μίνι lockdown στη Σουηδία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μίνι lockdown στη Σουηδία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού
Προβλέπεται το μειωμένο ωράριο λειτουργίας των μπαρ και των εστιατορίων και η μείωση του αριθμού των ανθρώπων που επιτρέπεται να συμμετέχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις.

Η Σουηδία θα επιβάλει περισσότερα μέτρα για να αναχαιτίσει τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού και την κλιμακούμενη πίεση στο σύστημα υγείας, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον.

"Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί αναμφίβολα. Το επίπεδο των μολύνσεων στη Σουηδία βρίσκεται σε ιστορικά υψηλό επίπεδο", είπε η πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Στα νέα μέτρα περιλαμβάνεται η τηλεργασία --όπου είναι εφικτό--, το μειωμένο ωράριο λειτουργίας των μπαρ και των εστιατορίων και η μείωση του αριθμού των ανθρώπων που επιτρέπεται να συμμετέχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις.

Τα εστιατόρια θα κλείνουν πλέον στις 23:00 και θα επιτρέπεται η παραμονή στον χώρο μόνο σε καθήμενους αλλά σε τραπέζια με ανώτατο αριθμό πελατών τους οκτώ.

Επίσης οι ενήλικες καλούνται να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές τους σε εσωτερικούς χώρους.

Τα μέτρα θα επανεξετάζονται κάθε δύο εβδομάδες, αλλά αναμένεται να παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον για ένα μήνα.

Ενώ ο αριθμός των νέων μολύνσεων έχει αυξηθεί, σημειώνοντας νέο ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός των νοσηλευόμενων με covid-19 παραμένει πολύ χαμηλότερα σε σχέση με το επίπεδο εκείνο που είχε παρατηρηθεί σε προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

Εξάλλου και ο αριθμός των νέων θανάτων είναι σχετικώς χαμηλός.

Πάνω από 1.000 ασθενείς νοσηλεύονται με COVID και σχεδόν οι 100 σε ΜΕΘ.

Η πίεση στο σύστημα υγείας επιτείνεται από την εξάπλωση άλλων λοιμώξεων του αναπνευστικού και από τις ελλείψεις στο προσωπικό, ανακοίνωσε το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Πρόνοιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σουηδία: Με κορονοϊό διαγνώστηκε η πριγκίπισσα διάδοχος Βικτόρια

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider