Γεωργιάδης: Επανεξετάζεται η τιμή πλαφόν στα PCR tests - «Κρίσιμες» οι επόμενες 2 βδομάδες για την αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Επανεξετάζεται η τιμή πλαφόν στα PCR tests - «Κρίσιμες» οι επόμενες 2 βδομάδες για την αγορά
«Αν κρατήσει η κατάσταση αυτή για 15 ημέρες η ζημιά στην αγορά θα είναι μικρή, αλλά αν κρατήσει περισσότερο θα είναι μεγάλη».

Οι επόμενες δυο εβδομάδες είναι εβδομάδες δοκιμασίας, τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αποδίδοντας την αύξηση και στην κινητικότητα του κόσμου κατά τη διάρκεια των Εορτών

Αν κρατήσει η κατάσταση αυτή για 15 ημέρες η ζημιά στην αγορά θα είναι μικρή, αλλά αν κρατήσει περισσότερο θα είναι μεγάλη ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ενώ πρόσθεσε ότι ήδη την τελευταία εβδομάδα η αγορά υπέστη μια μικρή κάμψη.

«Ο μόνος τρόπος για να τελειώσει η πανδημία είναι ο εμβολιασμός», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι η χώρα μας κατάφερε να έχει ισορροπίες σε σχέση με άλλες χώρες.

«Μείναμε ανοιχτοί στην οικονομία, η πίεση στο σύστημα υγείας δεν φαίνεται να αυξάνεται» σημείωσε ο Υπουργός και τόνισε πως «Πλην την γενικής καραντίνας, δεν αποκλείω κανένα άλλο μέτρο, όπως η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού».

Pcr tests, σήμερα κιόλας θα ανοίξει αυτή η συζήτηση

«Στα rapid test έχει λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και ενώ το πλαφόν είναι 10 ευρώ, μπορεί ο πολίτης να το βρει σε φαρμακεία και 5 και 6 και 7 ευρώ. Στο pcr test έχουν «κλειδώσει» στα 60 ευρώ οι τιμές στα ιδιωτικά κέντρα, θα ξαναδούμε την τιμή του πλαφόν, σήμερα κιόλας θα ανοίξει αυτή η συζήτηση. Ξέρετε όμως ότι άλλο κόστος έχουν για τις μεγάλες αλυσίδες και άλλες για τα μικρά διαγνωστικά κέντρα», όπως σημείωσε ο υπουργός.

«Απαράδεκτες οι εικόνες» από την «κατάληψη» των Πακιστανών στην πλατεία Συντάγματος

Παράλληλα, για τις εικόνες με τους συνωστισμένους μετανάστες χωρίς προστατευτική μάσκα, κατά την αλλαγή του χρόνου, μίλησε το πρωί στον Ant1 o υπ. Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, «Οι εικόνες αυτές είναι εντελώς απαράδεκτες. Μόλις τις είδα, εγώ κάλεσα την Αστυνομία και μου είπαν ότι αυτό κράτησε περίπου μισή ώρα».

Προσέθεσε πως οι αστυνομικοί του είπαν ότι έγινε ενημέρωση τους ότι δεν υπάρχει κάποια εκδήλωση, λόγω των μέτρων για την πανδημία και μέσα σε μισή ώρα είχαν φύγει οι συγκεντρωμένοι από την Πλατεία Συντάγματος.

«Κάθε χρόνο συμβαίνει αλλοδαποί να βρίσκονται στην Πλατεία Συντάγματος για την αλλαγή του χρόνου. Από το 2000 είδα πλάνα στο Youtube, καθώς οι Έλληνες είναι στα σπίτια για την αλλαγή του χρόνου», συμπλήρωσε ο Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: 17.633 νέα κρούσματα, 626 διασωληνωμένοι, 61 νέοι θάνατοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider