Άχτσιόγλου: Με αλχημείες ο κ. Σκυλακάκης προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άχτσιόγλου: Με αλχημείες ο κ. Σκυλακάκης προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις
Η κυβέρνηση προϋπολογίζει σαφώς μειωμένους πόρους για τη δημόσια υγεία, υποστηρίζει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Για «αλχημείες και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων», όσον αφορά τις δαπάνες του προϋπολογισμού, κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, η αρμόδια τομέαρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Εν μέσω θανατηφόρου επιδημικού κύματος, η κυβέρνηση προϋπολογίζει σαφώς μειωμένους πόρους για τη δημόσια υγεία και ο κ. Σκυλακάκης κάνει αλχημείες με τις έκτακτες δαπάνες Covid, προσθέτοντας και αφαιρώντας τες κατά το δοκούν από χρονιά σε χρονιά, για να δημιουργήσει εντυπώσεις». Ακολούθως «παραθέτει κρίσιμα στοιχεία του προυπολογισμού» του 2022 σε σχέση με το 2021.

Συγκεκριμένα σημειώνει ότι στο υπουργείο Υγείας προβλέπεται μείωση 820 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον προυπολογισμό του 2021. Στα νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια υγεία μείωση 280 εκατ. ευρώ σε σχέση με την περυσινή χρονιά.

Στις υγειονομικές και έκτακτες δαπάνες για την πανδημία μείωση 600 εκατ. ευρώ. Συνεχίζοντας αναφέρει «Σε ό,τι αφορά τον Κοινωνικό Προϋπολογισμό, ο κ. Σκυλακάκης κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι το πρόβλημα είναι η χρηματοδότηση του κράτους και εδώ είναι σαφώς μειωμένη: Πρόνοια, στήριξη ανέργων, παροχές υγείας, ΟΤΑ μείωση 1,7 δισ. από τον Προϋπολογισμό».

Κλείνοντας υποστηρίζει ότι «Αναφορικά με τα αυξημένα έσοδα από φόρους τα "στοιχειώδη οικονομικά" δεν επιτρέπουν στον κ. Σκυλακάκη να δει τις ανατιμήσεις ως αιτία τους. Ως προς τον ισχυρισμό του κ. Σκυλακάκη ότι η κυβέρνηση έχει πάρει ήδη επαρκή μέτρα για την προστασία της κοινωνίας από την ακρίβεια τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκυλακάκης: Η κ. Αχτσιόγλου να διαβάσει προσεκτικότερα τον Προϋπολογισμό που κατατέθηκε σήμερα

gazzetta
gazzetta reader insider insider