Σκρέκας: Η επιδότηση στο ρεύμα θα φανεί στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκρέκας: Η επιδότηση στο ρεύμα θα φανεί στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό
Η επιδότηση θα ανέρχεται για κατανάλωση 300Kw τον μήνα, στα 9 ευρώ τον Σεπτέμβριο, στα 19 για τον Οκτώβριο και στα 39 για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Η επιδότηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα αρχίσει να φαίνεται στους επόμενους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς οι οποίοι θα ξεκινήσουν να εκδίδονται από το τέλος Νοεμβρίου επισήμανε ο Υπουργός Ενεργείας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1.

Η επιδότηση θα ανέρχεται για κατανάλωση 300Kw τον μήνα, στα 9 ευρώ τον Σεπτέμβριο, στα 19 για τον Οκτώβριο και στα 39 για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Η ρήτρα αναπροσαρμογής που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές με μέση κατανάλωση 300Kw τον μήνα θα είναι 45 ευρώ, άρα η επιδότηση από το κράτος θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της επιβάρυνσης.

Ο κ. Σκρέκας διαβεβαίωσε πως αν οι αυξημένες τιμές στην ηλεκτρική ενέργεια συνεχιστούν, η Κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να επιδοτεί τους καταναλωτές, αλλά δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί ολόκληρο το ποσό της επιβάρυνσης των καταναλωτών.

Μέρος της επιβάρυνσης για όσα νοικοκυριά καταναλώνουν περισσότερα από 300 kw τον μήνα, έχει ανακοινώσει ότι θα καλύψει η ΔΕΗ, ενώ κάτι ανάλογο έχει ζητηθείς και από τους υπόλοιπους παρόχους.

Τέλος και μεταξύ άλλων, ο κ. Σκρέκας έκανε γνωστό, πως τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει ένας 5ψηφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης τον οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν ευάλωτα νοικοκυριά σε περίπτωση που του κοπεί το ρεύμα λόγω οφειλών, προκειμένου να γίνεται άμεση επανασύνδεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Επιδότηση και στα σταθερά τιμολόγια για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider