Ελλάδα
21-10-2021 | 12:53

ΝΔ: Διγλωσσία και ψέματα από τον ΣΥΡΙΖΑ - Θα διαψεύσει τον πρέσβη των ΗΠΑ;

Newsroom
Μοιράσου το
ΝΔ: Διγλωσσία και ψέματα από τον ΣΥΡΙΖΑ - Θα διαψεύσει τον πρέσβη των ΗΠΑ;
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το γεγονός πως η πενταετής συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και αναβαθμίζει τη θέση της στα Βαλκάνια και στην ανατολική Μεσόγειο τονίζει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας παράλληλα «τη διγλωσσία και τα ψέματα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ» σχετικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι της συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Η πενταετής συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και αναβαθμίζει τη θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή εξαπέλυσε μύδρους μιλώντας για “σοβαρότατες παραχωρήσεις” και για συμφωνία “που δεν ταιριάζει ανάμεσα σε δυο ισότιμους εταίρους και σε μια Ελλάδα με ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία”.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Πάιατ σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή” δηλώνει έκπληκτος από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι “οι τέσσερις τοποθεσίες που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε ως μέρος της αμυντικής συμφωνίας είναι μέρη που εντοπίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ” και ότι “οι όροι που χρησιμοποιούνται στη συμφωνία δεν είναι διαφορετικοί” από όσα συζητούνταν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Θα διαψεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά που αναφέρει στη συνέντευξή του ο Πρέσβης των ΗΠΑ; Αναμένουμε με ενδιαφέρον. Οι Έλληνες γνωρίζουν τη διγλωσσία και τα ψέματα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και ξέρουν ότι αυτά που λέει δημόσια δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που συζητάει πίσω από τις κλειστές πόρτες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάιατ: Ενδιαφέρον από ΗΠΑ για ενεργειακές επενδύσεις στην Ελλάδα

MUST READ

Υπεγράφη η αμυντική συμφωνία Ελλάδας- ΗΠΑ - Τα μηνύματα Δένδια και Μπλίνκεν προς Τουρκία