Ελλάδα
13-10-2021 | 11:54

Οικονόμου: Όλοι ξέρουμε ποιος προσπάθησε να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ για να στήσει κανάλια

Newsroom
Μοιράσου το
Οικονόμου: Όλοι ξέρουμε ποιος προσπάθησε να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ για να στήσει κανάλια
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με πρωτόγνωρη ταχύτητα κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος σε αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα που ξεκίνησαν ήδη.

Δε νομίζω ότι μπορεί να αμφισβητήσει κανείς καλόπιστα την ταχύτητα για παράδειγμα των αποζημιώσεων που είδαν σε 4-5 10 ημέρες στους λογαριασμούς τους οι πληγέντες στην Εύβοια και στο Ηράκλειο, αλλά και σε μεγάλα έργα που ξεκίνησαν παρά τις προβλέψεις για έξι μήνες ως 2 χρόνια μετά, πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Θυμόμαστε κάποιες απίθανες εταιρείες δημοσκοπήσεων που σχετίζονταν με το περιβάλλον του κ. Τσίπρα

«Όλοι ξέρουμε ποιος προσπάθησε να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ για να στήσει κανάλια. Απίθανες εταιρείες δημοσκοπήσεων από το στενό περιβάλλον του κ. Τσίπρα όχι απλώς χαμηλώνανε τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ αλλά ψήλωναν τη Χρυσή Αυγή, σε μια μάταιη προσπάθεια γιατί με την πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να τα βάζει», είπε ο κ. Οικονόμου.

Όλες οι δημοσκοπήσεις από 2018 και μετά αποτυπώνουν την πολιτική κυριαρχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και το 2019 από τις κάλπες επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο, πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιχειρεί να κρύψει την παταγώδη αποτυχία.

«Έχει αναδειχθεί ο τρόπος που το σύστημα Τσίπρα χρησιμοποίησε τον κ. Καλογρίτσα για το «ΣΥΡΙΖΑ ΤV,  ενώ οι αμφιβολίες για τα τρία εκατομμύρια αν συνδεθούν με άλλα περιστατικά βγαίνει η άκρη του νήματος», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας ότι το ζήτημα της παταγώδους αποτυχίας της αντιπολίτευσης δεν αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο.

Για διάθεση χρημάτων στα ΜΜΕ έχουν δοθεί 5 φορές εξηγήσεις στη Βουλή

«Είχε διαχειριστεί κι άλλος πρωθυπουργός πανδημία; Έχουν δοθεί εξηγήσεις 5 φορές στη Βουλή για τα χρήματα και προκύπτει χρηματοδότηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Μέσων Ενημέρωσης  Η μήπως δεν θα έπρεπε να κάνουμε καμπάνιες για εμβολιασμό;», τόνισε ο κ. Οικονόμου και επίσης έθεσε ως ερώτημα «αν είναι επίσης fake και προνομιακή προβολή, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η εξωτερική πολιτική, οι 15.000 θέσεις εργασίας, οι επενδύσεις από κολοσσούς, οι γονικές παροχές και τα μέτρα κοινωνικής στήριξης».

«Έχουν αποφασίσει να μείνουν αγκυλωμένοι στο χθες και σε ερμηνευτικά εργαλεία του παρελθόντος. Είμαστε έτοιμοι για συζήτηση για αν υπήρξε διάθεση χειραγώγησης και πιστεύω ότι θα προκύψουν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Να διερευνηθεί σε όλο το βάθος. Το διαδικαστικό είναι δευτερεύον», ανέφερε.

Αναφορικά με τη ρητορική της Τουρκίας ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι δείχνοντας πόσο ενοχλήθηκε καταδεικνύει πόσο σημαντική είναι η συμφωνία με τη Γαλλία ενώ αύριο ανανεώνεται και η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ στην οποία προστίθεται και τοποθεσία στον Έβρο, αλλά και στα νησιά, «ενισχύοντας τη δυνατότητα επιρροής μας στην Ανατολική Μεσόγειο». Έχουμε πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική ενεργοποιημένη σε μήκη πλάτη με ισχυρές διμερείς επαφές και αποτρεπτική δύναμη, είπε τέλος ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.