Κομισιόν: Η Επίτροπος Φερέιρα στην Ελλάδα για συζητήσεις σχετικά με την ανάκαμψη και τις μεταρρυθμίσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν: Η Επίτροπος Φερέιρα στην Ελλάδα για συζητήσεις σχετικά με την ανάκαμψη και τις μεταρρυθμίσεις
Η Επίτροπος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς που είναι κυρίως αρμόδιοι για την υλοποίηση της συμφωνίας εταιρικής σχέσης: τον Υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος είναι αρμόδιος για την πολιτική συνοχής, τον Υπουργό Υποδομών και τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου, η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα θα βρίσκεται στην Ελλάδα, όπου θα έχει συζητήσεις με διάφορα μέλη της κυβέρνησης, καθώς και με 13 περιφερειάρχες, σχετικά με τις συμφωνίες εταιρικής σχέσης 2021-2027, την πολιτική συνοχής και την ενεργειακή μετάβαση.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Κομισιόν, η Επίτροπος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς που είναι κυρίως αρμόδιοι για την υλοποίηση της συμφωνίας εταιρικής σχέσης: τον Υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος είναι αρμόδιος για την πολιτική συνοχής, τον Υπουργό Υποδομών και τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας. Αυτές οι συναντήσεις υψηλού επιπέδου θα αποτελέσουν ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου χρηματοδότησης και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ, της οποίας η συμφωνία εταιρικής σχέσης υποβλήθηκε στην Επιτροπή και εγκρίθηκε από αυτήν.

Επιπλέον, η Επίτροπος θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας και θα επισκεφτεί τη Δυτική Μακεδονία, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Περιφέρειας, τους δημάρχους ενεργοπαραγωγικών περιοχών και με άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Θα επισκεφτεί επίσης μια περιοχή εξόρυξης λιγνίτη, όπου θα έχει συζητήσεις σχετικά με τη δίκαιη μετάβαση της περιοχής σε μια πιο βιώσιμη οικονομία, ενώ θα συναντήσει νέους της περιοχής σε μια δημοτική βιβλιοθήκη που κατασκευάστηκε με συγχρηματοδότηση της ΕΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider