Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα ΝΔ στην πρόθεση ψήφου με 11,2 ποσοστιαίες μονάδες έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα ΝΔ στην πρόθεση ψήφου με 11,2 ποσοστιαίες μονάδες έναντι ΣΥΡΙΖΑ
Στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον στις 11,2 ποσοστιαίες μονάδες.

Τις νέες τάσεις στην πρόθεση ψήφου, τον «νικητή» της ΔΕΘ και την αντιμετώπιση των πολιτών στα μέτρα της κυβέρνησης κατέγραψε η νέα δημοσκόπηση της MRB για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, μία εβδομάδα μετά την προηγούμενη.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον στις 11,2 ποσοστιαίες μονάδες. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση, η διαφορά βρισκόταν στις 11,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου, χωρίς αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 10,1 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην παράσταση νίκης (ποιο κόμμα θα νικήσει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές) η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά 39,1%).

Στο ερώτημα ποιος πολιτικός αρχηγός κέρδισε τις εντυπώσεις στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να έπεισε περισσότερο τους πολίτες, σε σύγκριση με τον Αλέξης Τσίπρα. Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κ. Μητσοτάκη έπεισαν σίγουρα ή μάλλον περισσότερο το 27,1% των πολιτών, έναντι 23,7% του Αλέξη Τσίπρα. Πάντως «κανένας από τους δύο» απάντησε το σαφώς μεγαλύτερο 35,9%.

Επίσης, το 30,4% απάντησε ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα τα προβλήματα της κοινωνίας, έναντι 20,9% που απάντησε το ίδιο για τον κ. Τσίπρα.

Όσον αφορά την αξιολόγηση της εμφάνισης στη ΔΕΘ, το 36,2% κρίνει σίγουρα ή μάλλον θετικά την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη, έναντι 33,1% που κρίνει σίγουρα ή μάλλον θετικά την εμφάνιση του κ. Τσίπρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση PULSE: Στο 10,5% η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider