Δημοσκόπηση PULSE: Στο 10,5% η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση PULSE: Στο 10,5% η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ
Προβάδισμα με διψήφιο ποσοστό εξακολουθεί να διατηρεί το κυβερνών κόμμα έναντι του ΣΥΤΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Προβάδισμα με διψήφιο ποσοστό εξακολουθεί να διατηρεί το κυβερνών κόμμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34,5%, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 24%, ενώ στην αναγωγή επί των έγκυρων η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25%, με την διαφορά τους να ανέρχεται στο 11,5%.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 6,5% και ακολουθούν ΚΚΕ με 6%, Ελληνική Λύση με 4,5% και ΜέΡΑ 25 με ποσοστό 3%, ενώ στο 8% ανέρχονται οι αναποφάσιστοι.

Σύμφωνα με την έρευνα της Pulse, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, συγκεντρώνοντας το 40% των απαντήσεων των ερωτηθέντων, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκεται στο 26%, ενώ 30% απαντά «κανείς από τους δύο»

Παράλληλα, στην δημοσκόπηση τέθηκε και το ζήτημα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, με το 11% των ερωτώμενων στο σύνολο του δείγματος να δηλώνει πως δεν έχει κάνει ή δεν έχει ραντεβού, το 15% δεν απαντά, ενώ το 72% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

Σύμφωνα με την έρευνα της Pulse, μεταξύ όσων δεν έχουν εμβολιαστεί, οι περισσότεροι (40%) εμφανίζονται ανήσυχοι για τις παρενέργειες των εμβολίων, ενώ ποσοστό 19% απαντά ότι η αιτία είναι «η αντίδραση στην πίεση». Τέλος, ποσοστό 16% απάντησε πως δεν εμβολιάζεται γιατί δεν θεωρεί τα εμβόλια αποτελεσματικά, ενώ το 11% για θρησκευτικούς λόγους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider