Πλεύρης: Αμετάβλητη σε αυτή τη φάση η υποχρεωτικότητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλεύρης: Αμετάβλητη σε αυτή τη φάση η υποχρεωτικότητα
Σε αυτή τη φάση ως κυβέρνηση θεωρούμε ότι η υποχρεωτικότητα εξαντλείται σε όσες άλλες ομάδες έχει ανακοινωθεί, είπε ο υπουργός Υγείας.

Σε αυτή τη φάση ως κυβέρνηση θεωρούμε ότι η υποχρεωτικότητα εξαντλείται στους υγειονομικούς και σε όσες άλλες ομάδες έχει ανακοινωθεί, αλλά όλα είναι στο τραπέζι ανάλογα με τις εξελίξεις, επισήμανε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των παιδιών, τόνισε ότι έχει αποδειχτεί ότι εάν οι ηλικίες 12-17 ετών εμβολιαστούν, θωρακίζουμε τα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρο τους και όχι το διαδίκτυο.

Ανέφερε επίσης ότι το ΕΣΥ δεν είναι αναγκαστικά κρατικό σύστημα, ενώ ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας και πρόσθεσε ότι τα ΣΔΙΤ μέσα στα νοσοκομεία θα εξειδικευτούν.

«Το κράτος μπορεί να θεωρεί ότι το συμφέρει καλύτερα να πληρώνει τον ιδιώτη για εξετάσεις μέσα στα νοσοκομεία, ενώ ο πολίτης δεν θα πληρώνει», είπε, τονίζοντας ότι τα ΣΔΙΤ θα αναπτυχτούν και στην πρωτοβάθμια Υγεία.

Ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών δεν οφείλουν να προσκομίσουν αρνητικό rapid test κατά την επίσκεψη τους σε ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα αλλά και οδοντιατρεία, ωστόσο χρειάζεται προσκόμιση αρνητικού rapid test κατά την είσοδό τους σε νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider