Η Βρετανία θα δουλέψει με τους Ταλιμπάν εάν χρειαστεί, δήλωσε ο Τζόνσον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Βρετανία θα δουλέψει με τους Ταλιμπάν εάν χρειαστεί, δήλωσε ο Τζόνσον
Johnson
Ο Βρετανός πρωθυπουργός υποστήριξε πως η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι «ελάχιστα καλύτερη» σήμερα απ' ότι στην αρχή της εβδομάδας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε πως η κυβέρνηση του είναι έτοιμη να δουλέψει μαζί με τους Ταλιμπάν, εάν χρειαστεί, για μια λύση εκτόνωσης της έντασης στο Αφγανιστάν.

Όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους την Παρασκευή, «θέλω να τονίζω στο λαό ότι οι πολιτικές και διπλωματικές μας προσπάθειες για λύση στο Αφγανιστάν, μαζί με τους Ταλιμπάν, εάν αυτό χρειαστεί, θα συνεχιστούν».

Ο Τζόνσον υποστήριξε πως η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου χιλιάδες Αφγανοί προσπαθούν να επιβιβαστούν σε πτήση για να φύγουν από την ασιατική χώρα, είναι «ελάχιστα καλύτερη» σήμερα απ' ότι στην αρχή της εβδομάδας.

Η βρετανική κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι εξασφάλισε την απομάκρυνση 1.615 ανθρώπων από το Σάββατο, μεταξύ αυτών είναι 399 Βρετανοί υπήκοοι και οι συγγενείς τους, 320 μέλη του προσωπικού της πρεσβείας και 402 Αφγανοί.

Ερωτηθείς εάν εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών του Ντόμινικ Ράαμπ, του οποίου η αντιπολίτευση ζητάει την παραίτηση σχετικά με την ανταπόκρισή του στην κρίση, ο Τζόνσον απάντησε: «Απολύτως».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Δεν μπορούμε να απομακρύνουμε ασυνόδευτα παιδιά από το Αφγανιστάν

Μπόρις Τζόνσον: Οι Ταλιμπάν θα κριθούν «από τις πράξεις, όχι τα λόγια»

gazzetta
gazzetta reader insider insider