Ολοκληρώνονται οι συζητήσεις Ρωσίας - Τουρκίας για τη δεύτερη συστοιχία των S-400

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολοκληρώνονται οι συζητήσεις Ρωσίας - Τουρκίας για τη δεύτερη συστοιχία των S-400
«Αναμένουμε να ολοκληρώσουμε το έργο αυτό τους προσεχείς μήνες» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ρωσικής κρατικής εταιρείας αμυντικής βιομηχανίας και εξαγωγών οπλικών συστημάτων.

Η Ρωσία και η Τουρκία ολοκληρώνουν τις συνομιλίες πάνω στο νέο συμβόλαιο για την πώληση της δεύτερης συστοιχίας του αντιαεροπορικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, έχει ολοκληρωθεί η οικονομοτεχνική μελέτη, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής της ρωσικής κρατικής εταιρείας αμυντικής βιομηχανίας και εξαγωγών οπλικών συστημάτων Αλεξάντρ Μιχέγεφ.

«Ολοκληρώνονται οι συνομιλίες, έχει διαμορφωθεί η οικονομοτεχνική μελέτη, έχει εκπονηθεί το πρόγραμμα τεχνολογικής συνεργασίας στο έργο αυτό, και ως εκ τούτου αναμένουμε να ολοκληρώσουμε το έργο αυτό τους προσεχείς μήνες», δήλωσε ο Μιχέγεφ.

Τον Απρίλιο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα διεξάγει συνομιλίες με την Μόσχα για την αγορά δεύτερης συστοιχίας του αντιαεροπορικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Η Ρωσία κι η Τουρκία είχαν υπογράψει συμφωνία για την αγορά συστοιχίας του αντιαεροπορικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 το 2017, η οποία παραδόθηκε στην Άγκυρα στο διάστημα καλοκαιριού-φθινοπώρου του 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν σε Μπάιντεν: Η Τουρκία δεν αλλάζει στάση για τους ρωσικούς S-400

gazzetta
gazzetta reader insider insider