Η ΕΕ απειλεί με διακοπή χρηματοδότησης την Ουγγαρία, λόγω του ομοφοβικού νόμου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ΕΕ απειλεί με διακοπή χρηματοδότησης την Ουγγαρία, λόγω του ομοφοβικού νόμου
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε πως ο νόμος της κυβέρνησης του Βίκτορ Ορμπάν αποτελεί «ντροπή» για τις ευρωπαϊκές αξίες.

Προειδοποίηση στην ουγγρική κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν για να αποσύρει τον ομοφοβικό νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα και ο οποίος απαγορεύει τη χρήση υλικών που προωθούν την ομοφυλοφιλία έστειλε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιν.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Γερμανίδα αξιωματούχος τόνισε πως ο νόμος της κυβέρνησης Ορμπάν αποτελεί «ντροπή» για τις ευρωπαϊκές αξίες και «κανένα θέμα δεν είναι τόσο σημαντικό όσο αυτό που θέτει εν κινδύνω τις αξίες μας και την ταυτότητα μας». Ακόμα, η ίδια δήλωσε ότι ο νόμος είναι ενάντια στην προστασία των μειονοτήτων και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η φον ντερ Λάιεν σημείωσε πως σε περίπτωση που η Ουγγαρία δεν αποσύρει το νόμο θα αντιμετωπίζει το σύνολο των κυρώσεων του ευρωπαϊκού Δικαίου, χωρίς να προσδιορίζει ποιες θα είναι οι κυρώσεις.

Τα μέτρα θα μπορούσαν να είναι καταδίκη της Ουγγαρίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έως και το «πάγωμα» των ευρωπαϊκών κονδυλιών προς της Βουδαπέστη, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider