Επικοινωνία του Κινέζου πρόεδρου με Μέρκελ και Μακρόν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επικοινωνία του Κινέζου πρόεδρου με Μέρκελ και Μακρόν
Το Πεκίνο δεν έδωσε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των επαφών που είχε ο Σι Τζινπινγκ με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Τηλεδιάσκεψη με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, είχε τη Δευτέρα ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της ασιατικής χώρας, CCTV.

Η CCTV δεν έδωσε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συζητήσεων του Σι με τους ομολόγους του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής καγκελαρίας, Σι και Μέρκελ συζήτησαν για μια σειρά θεμάτων, από την κλιματική αλλαγή και τις σχέσεις ΕΕ - Κίνας, την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και τις διμερείς σχέσεις.

Τον Μάιο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπλόκαρε την επικύρωση μιας νέας επενδυτικής συμφωνίας με την Κίνα, μέχρι το Πεκίνο να άρει τις κυρώσεις του σε βάρος Ευρωπαίων πολιτικών, βαθαίνοντας το χάσμα τις σινοευρωπαϊκές σχέσεις και στερώντας στις ευρωπαϊκές εταιρείες μεγαλύτερη πρόσβαση στην κινεζική αγορά.

Σύμφωνα με το Ελιζέ, οι τρεις ηγέτες είπαν επίσης ότι η αεροπορική σύνδεση της Ευρώπης με την Κίνα θα πρέπει να ξαναρχίσει μόλις σημειωθεί πρόοδος στις εκστρατείες ανοσοποίησης για την Covid-19.

Μια πηγή της γαλλικής προεδρίας είπε επίσης ότι Μακρόν, Σι και Μέρκελ κάλεσαν όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν να αδράξουν την ευκαιρία και να καταλήξουν σε μια συμφωνία.

Η συζήτηση κράτησε πάνω από μία ώρα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider