Ελλάδα
23-06-2021 | 20:00

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Newsroom
Μοιράσου το
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στη βελτίωση της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου για την πρόληψη και αποτροπή φαινομένων κακοδιοίκησης, απάτης και διαφθοράς, προχωρά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με τη συνδρομή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, μέσω μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη σήμερα.

Προβλέπεται η επιμόρφωση, η ανάπτυξη και η βελτίωση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των στελεχών της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, αλλά και η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης και τεχνογνωσίας από την πλευρά της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο διοικητής της ανεξάρτητης αρχής 'Αγγελος Μπίνης.

Στο περιθώριο της συνάντησης τους, οι δύο πλευρές συνομολόγησαν στην ανάγκη εντοπισμού και αξιολόγησης κινδύνων στις διαδικασίες νόμιμης μετανάστευσης, στην τοποθέτηση ενός συμβούλου ακεραιότητας για το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν. 4795/2021, καθώς και στην περαιτέρω συνεργασία για την ένταξη δράσεων του Υπουργείου στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Τέλος, γνωστοποιήθηκε η επιλογή δύο υπαλλήλων του νεοσύστατου Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με σκοπό την απόκτηση του προβλεπόμενου πιστοποιητικού ελεγκτικής επάρκειας μέσω της επιτυχούς ολοκλήρωσης του ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.