Ερντογάν σε Μπάιντεν: Η Τουρκία δεν αλλάζει στάση για τους ρωσικούς S-400

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν σε Μπάιντεν: Η Τουρκία δεν αλλάζει στάση για τους ρωσικούς S-400
Συνάντηση Ταγίπ Ερντογάν και Τζο Μπάιντεν
«Η Τουρκία θα αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες στο Αφγανιστάν, μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων» σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Ερντογάν.

Το μήνυμα πως η Τουρκία δεν πρόκειται να αλλάξει τη στάση της για την προμήθεια του ρωσικού πυραυλικού συστήματος των S-400 έστειλε ο Ταγίπ Ερντογάν στον Αμερικανό ομόλογο του, Τζο Μπάιντεν, στη συνάντηση των δύο ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής του NATO στις αρχές της εβδομάδας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ενημερωτικού δικτύου TRT, ο Ερντογάν ανέφερε στον Αμερικανό πρόεδρο πως δεν πρέπει να περιμένει αλλαγή στάσης της Άγκυρας για το θέμα των S-400 όσο και για το θέμα της προμήθειας αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ

«Έχουμε κάνει το χρέος μας για την αγορά των F-35» φέρεται να δήλωση ο Ερντογάν στον Μπάιντεν, σύμφωνα με το TRT. Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ ακύρωσαν την πώληση 100 F-35 στην Άγκυρα μετά την αγορά των πυραύλων S-400 το 2019. Ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις της για την αγορά, εναλλακτικά, αμερικανικών πυραύλων Πάτριοτ.

Έτοιμη για «πολύ περισσότερες ευθύνες» στο Αφγανιστάν η Τουρκία

Κατά την διάρκεια πτήσης από το Αζερμπαϊτζάν, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι η χώρα του είναι έτοιμη «να αναλάβει πολύ περισσότερες ευθύνες» στο Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση των αμερικανικών και των νατοϊκών δυνάμεων, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider