Ο Κυρ. Μητσοτάκης για την τροπολογία σχετικά με την Χρυσή Αυγή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Κυρ. Μητσοτάκης για την τροπολογία σχετικά με την Χρυσή Αυγή
«Οι πολίτες με την ψήφο τους εξόρισαν τους εχθρούς της Δημοκρατίας απ’ τη Βουλή» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Μήνυμα σχετικά με την τροπολογία του υπουργείο Εσωτερικών, που απαγορεύει σε καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, να κατέχουν επιτελικές θέσεις σε κόμματα, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με ανάρτηση του στο Facebook, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει πως «οι πολίτες με την ψήφο τους εξόρισαν τους εχθρούς της Δημοκρατίας απ’ τη Βουλή. Η Δικαιοσύνη τους τιμώρησε. Και, χθες, με κυβερνητική πρωτοβουλία και με σχεδόν διακομματική ομοφωνία, σφραγίστηκε η θέση τους στο περιθώριο της πολιτικής ζωής. Η ωμότητα της βίας αντιμετωπίστηκε από την ωριμότητα της Δημοκρατίας.

Οι αμετάκλητα καταδικασμένοι για σοβαρά κακουργήματα δεν θα μπορούν, πλέον, να είναι υποψήφιοι βουλευτές. Ενώ κόμματα που έχουν ηγέτες καταδικασμένους για τέτοια εγκλήματα δεν θα συμμετέχουν σε εκλογές. Και δεν θα δικαιούνται ούτε χρηματοδότηση, ούτε άλλη ενίσχυση ή προβολή.

Το πολίτευμά μας αποδεικνύει, λοιπόν, ότι στέκεται πιστό στις αρχές του ακριβώς γιατί αντιστέκεται σε όσους τις επιβουλεύονται. Ότι η Δημοκρατία οφείλει συνεχώς να διευρύνεται. Αλλά και να αμύνεται. Και ότι την αφύπνιση των πολιτών πρέπει πάντα να πλαισιώνει η επαγρύπνηση των θεσμών» κατέληξε η ανάρτηση του πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider