Ελλάδα
13-05-2021 | 21:53

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης

Newsroom
Μοιράσου το
Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Mε τον Προεδρεύοντα του Συλλογικού Προεδρείου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στο Forum των Δελφών, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ντόντικ μεταξύ άλλων, συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις, των οποίων το επίπεδο είναι πολύ καλό, καθώς και για τις αξιόλογες δυνατότητες ενίσχυσής τους, με έμφαση στην περαιτέρω προώθηση των διμερών οικονομικών, εμπορικών, επενδυτικών και ενεργειακών σχέσεων. Αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις και για την ευρωπαϊκή προοπτική της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, την οποία η Ελλάδα υποστηρίζει εμπράκτως, καθώς και για περιφερειακά θέματα. 

«Νομίζω, ότι, είναι μια ευκαιρία από την μια να εξετάσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας σας, καθώς η Ελλάδα υποστηρίζει αυτή την πορεία για όλα τα Δυτικά Βαλκάνια. Θέλω να συζητήσουμε, όμως, και θέματα που αφορούν τη διμερή μας συνεργασία, καθώς, πιστεύω ότι στον τομέα των οικονομικών σχέσεων και ειδικά στα ζητήματα της ενέργειας οι δυο μας χώρες μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στην έναρξη της συνάντησης.      

«Θα έχω την ευκαιρία, επίσης, να σας ενημερώσω και για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας θα ανοίξει στους ξένους επισκέπτες, καθώς ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί συμπολίτες σας οι οποίοι επιλέγουν την Ελλάδα ως προορισμό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και θέλουμε και φέτος να μπορέσουμε να τους φιλοξενήσουμε με ασφάλεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Θέλω να σας ευχηθώ τα καλύτερα στα καθήκοντά σας, είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό για τη χώρα σας και για όλους τους φίλους της χώρας σας, όπως είμαστε εμείς. Κάτι σύντομο για τη σχέση Ελλάδας - Βοσνίας Ερζεγοβίνης: δεν έχουμε ανοιχτά θέματα. Αυτό το οποίο θα πρέπει να στηρίξουμε είναι η οικονομική μας συνεργασία. Και πιστεύω ότι υπάρχουν καλές υποδομές και υπάρχουν λόγοι να γίνουν» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Ντόντικ.  

«Στην αρχή, θα ήθελα να σας παρακαλέσω -αυτό είπα και σε όλους τους συνομιλητές μου σήμερα, που είχα- πολλοί δικοί μας άνθρωποι ταξιδεύουν και κάνουν διακοπές στην Ελλάδα και θα ήθελα να σας παρακαλέσω, αν τα μέτρα για να έρθουν στην Ελλάδα είναι ισότιμα με αυτά που έχουν οι Σέρβοι, από την Σερβία», ανέφερε ο Προεδρεύων του Συλλογικού Προεδρείου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.

«Σας ευχαριστούμε και πάρα πολύ για την υποστήριξή σας για την ευρωπαϊκή προοπτική στην Βοσνία - Ερζεγοβίνη» συμπλήρωσε ο κ. Ντόντικ.   

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από την ελληνική πλευρά, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.