Πολιτική
29-04-2021 | 14:10

Σχοινάς: Η Ένωση Ασφαλείας της ΕΕ γίνεται πραγματικότητα

Newsroom
Μοιράσου το
Σχοινάς: Η Ένωση Ασφαλείας της ΕΕ γίνεται πραγματικότητα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την τελική έγκριση των κανόνων της ΕΕ για την αποτροπή της διαδικτυακής διάδοσης τρομοκρατικού περιεχομένου, μετά το χθεσινό πράσινο φως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Η Ένωση Ασφαλείας της ΕΕ γίνεται πραγματικότητα» τονίζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς κάνοντας λόγο για «ιστορική συμφωνία» και προσθέτει: «Το διαδικτυακό τρομοκρατικό περιεχόμενο είναι ενάντια σε ό,τι υποστηρίζουμε. Με τους κανόνες που υιοθετήθηκαν σήμερα, καθορίζουμε σαφείς ευθύνες για τα κράτη μέλη και τους παρόχους για να σταματήσουν αυτό το είδος διακίνησης στο διαδίκτυο».

Οι νέοι κανόνες αποσκοπούν στο να διασφαλίσουν ότι οι διαδικτυακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν προληπτικά την κατάχρηση των υπηρεσιών τους για τη διάδοση τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο. Οι πλατφόρμες θα πρέπει να καταργήσουν το τρομοκρατικό περιεχόμενο που αναφέρεται από τις αρχές των κρατών μελών το πολύ μέσα σε μία ώρα. Οι κανόνες θα βοηθήσουν επίσης στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης εξτρεμιστικών ιδεολογιών στο διαδίκτυο, ένα ουσιαστικό μέρος της πρόληψης επιθέσεων και της αντιμετώπισης της ριζοσπαστικοποίησης. Ο κανονισμός παρέχει ισχυρές εγγυήσεις για τον πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως η ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Τρομοκρατικό» περιεχόμενο από το Διαδίκτυο - Αφαίρεση εντός μίας ώρας στην ΕΕ