Ελλάδα
21-04-2021 | 12:06

Παναγιωτόπουλος: Σε εξέλιξη η προμήθεια Τεθωρακισμένων ΤΤΟΑ - Μ1117

Newsroom
Μοιράσου το
Παναγιωτόπουλος: Σε εξέλιξη η προμήθεια Τεθωρακισμένων ΤΤΟΑ - Μ1117
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την προμήθεια μέχρι 1.200 Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνώρισης (ΤΤΟΑ) Μ1117 από τα αποθέματα του αμερικανικού Στρατού, με την αρμόδια επιτροπή του ΓΕΣ να προετοιμάζεται να μεταβεί στη Γερμανία στο προσεχές διάστημα για να επιθεωρήσει τα εκεί ευρισκόμενα οχήματα.

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγγίδης με θέμα «Προμήθεια Μεταχειρισμένων Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνώρισης (ΤΤΟΑ) Μ1117».

Η επίσκεψη της επιτροπής δεν έχει πραγματοποιηθεί εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, διευκρίνισε.

Εν συνεχεία, η υλοποίηση επιθεώρησης (Joint Visual Inspection) από αρμόδια επιτροπή θα πραγματοποιηθεί μετά την υπογραφή της σχετικής LOA (Letter ofOffer and Acceptance), σε χρονικό διάστημα που τα μέτρα περιορισμού κατά της μετάδοσης της Covid-19 το επιτρέψουν. Οι οικονομικές λεπτομέρειες (έξοδα μεταφοράς, αποθήκευσης, λοιπά έξοδα), καθώς και τα επιμέρους θέματα προμήθειας παρελκόμενου οπλισμού, αρχικής υποστήριξης και το χρονικό πλαίσιο ενεργειών, θα καθοριστούν και θα αναλυθούν στο κείμενο της τελικής LΟΑ, η οποία θα εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ, ανέφερε. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.