Σχοινάς για European Super League: «Κανείς δεν στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σχοινάς για European Super League: «Κανείς δεν στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία»
«Κανείς δεν στηρίζει την πρωτοβουλία για την European Super League. Στο μπάσκετ, το κλειστό μοντέλο δεν είχε θετικό αποτέλεσμα» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

Την αντίθεσή του για την πρωτοβουλία σύστασης «κλειστής λίγκας» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, εκφράζει o αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σε συνέντευξη παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero».

«Η απόφαση αυτή είναι μια επανάσταση των λίγων σε βάρος των πολλών. Μια επανάσταση που ανατρέπει όλες τις σταθερές και τις αξίες του ευρωπαϊκού μοντέλου για τον αθλητισμό. Πρόκειται για μοντέλο το οποίο είναι και συστατικό του τρόπου ζωής μας, διότι το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη δεν αφορά την ελίτ και ούτε το κεφάλαιο, είναι μια κατάκτηση του κόσμου. Παίζεται στα χωριά, στις πόλεις, στις γειτονιές», τόνισε ο κύριος Σχοινάς.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θεωρεί ότι η απόφαση σύστασης European Super League, απειλεί τις σταθερές αυτές του ευρωπαϊκού μοντέλου για τον αθλητισμό, και προσθέτει: «είχα επαφές με τον πρόεδρο της UEFA και πολλούς προέδρους ομοσπονδιών ποδοσφαίρου, αλλά μίλησα και με πολλούς φίλους, τους οποίους γνωρίζω χρόνια. Είναι από τις λίγες φορές που οι αντιδράσεις είναι τόσο ομόθυμες. Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης και σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής, ο κόσμος λέει το ίδιο: ότι δεν είναι μια απόφαση που συνάδει με τις αξίες μας. Δεν είδα κανέναν να την υπερασπίζεται, εκτός από τους πολύ λίγους πρωταγωνιστές της υπόθεσης αυτής».

Ερωτηθείς από την Il Messaggero, αν υπάρχει κίνδυνος, η πρωτοβουλία αυτή να έρθει σε ευθεία σύγκρουση με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και τις αξίες της, ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπογράμμισε: «Αν υπάρχει κάτι που μάθαμε στους δεκαπέντε αυτούς πολύ δύσκολους μήνες της πανδημίας, ως ευρωπαίοι, είναι ότι οι κοινωνίες μας έχουν περισσότερες αντοχές απ΄ ότι πολλοί περίμεναν. Τα δημόσια συστήματα παιδείας και υγείας άντεξαν παντού, οι ευρωπαίοι φάνηκαν αλληλέγγυοι μεταξύ τους, στηρίξαμε τους πιο αδύναμους, δεν "κανιβαλίσαμε" κανέναν και εξάγαμε εμβόλια σε΄όλο τον κόσμο. Αυτές οι ευρωπαϊκές κατακτήσεις δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα όσα φέρνει η πρωτοβουλία για την European Super League. Δίνει το λάθος μήνυμα, την λάθος στιγμή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider