Κεραμέως: Μέσα στον Ιούνιο η παράταση του σχολικού έτους - Στην ώρα τους οι Πανελλαδικές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κεραμέως: Μέσα στον Ιούνιο η παράταση του σχολικού έτους - Στην ώρα τους οι Πανελλαδικές
Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, υπάρχει η εισήγηση από τους ειδικούς να γίνει το εαρινό εξάμηνο εξ αποστάσεως, είπε η υπουργός Παιδείας.

Εντός του Ιουνίου θα παραταθεί το φετινό σχολικό έτος και οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν κανονικά όπως είναι προγραμματισμένες, δήλωσε η υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Θέμα».

Όπως είπε η υπουργός, μιλώντας για την παράταση του σχολικού έτους, αυτή θα γίνει εντός του Ιουνίου.

Για τις Πανελλαδικές εξετάσεις η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο όπως πέρυσι.

Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, υπάρχει η εισήγηση από τους ειδικούς να γίνει το εαρινό εξάμηνο εξ αποστάσεως. «Επιδιώκουμε κάποιες προσαρμογές για τις πρακτικές ασκήσεις», πρόσθεσε.

Ακόμα, η κ. Κεραμέως ανέφερε πως «είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία, με ειδική μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια».

Όπως εξήγησε, ο λόγος που έκλεισαν οριζοντίως οι σχολικές μονάδες, ήταν γιατί παρατηρήθηκε μια αύξηση της επιδημιολογικής εικόνας κυρίως λόγω των μεταλλάξεων του ιού. Η τηλεκπαίδευση λειτουργεί όπως είπε και πάει πολύ καλά, όμως είναι λύση έκτακτης ανάγκης.

Μιλώντας για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, η υπουργός είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και συμμετοχή στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου για τα εμβόλια, αλλά και για την πλατφόρμα για τα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού.

Όσον αφορά τα ταμπλετ, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα «πέσουν» οι υπογραφές των 5 εμπλεκόμενων υπουργείων. Το συγκεκριμένο κονδύλι είναι περίπου 120 εκ. ευρώ και αφορά περισσότερο από μισό εκατομμύριο μαθητές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider