Μητσοτάκης για ΑΕΠ: Η Ελλάδα θα πετύχει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης για ΑΕΠ: Η Ελλάδα θα πετύχει
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για την ελληνική οικονομία.

Μήνυμα εμπιστοσύνης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας θέλησε να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από τα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2020 που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ νωρίτερα την Παρασκευή.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο πρωθυπουργός αναφέρει πως «παρά τη μεγάλη εξάρτηση από τον τουρισμό, τα στοιχεία του ΑΕΠ, που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα καταδεικνύουν ότι η Ελληνική οικονομία επέδειξε μεγαλύτερη αντοχή, από ό,τι πολλοί ανέμεναν το 2020.

Μαζί με την διαχείριση της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού, διαλύουμε στερεότυπα. Η Ελλάδα είναι στον δρόμο της επιτυχίας και θα επιτύχει» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Γεωργιάδης: Διατηρήσαμε την οικονομία μας όρθια

Σχολιάζοντας τις σημερινές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε πως «παρά τις αρχικές προβλέψεις και των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ ότι η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι σίγουρα διψήφια και μάλιστα σε μεγάλο διψήφιο ποσοστό, λόγω της μεγάλης εξάρτησης του ΑΕΠ μας από τον τουρισμό, χάρη στα έγκαιρα και αποτελεσματικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, η ύφεση αυτή κινήθηκε σ' ένα αναμφίβολα μεγάλο ποσοστό -το -8,2% παραμένει ένας μεγάλος αριθμός υφέσεως- αλλά σε εξαιρετικά χαμηλότερο απ' όλες τις αρχικές προβλέψεις, πράγμα που αποδεικνύει ότι με εργατικότητα, χαμηλούς τόνους και την προσπάθεια που καταβάλλαμε όλοι μας, και πάνω απ' όλους ο ελληνικός λαός, διατηρήσαμε την οικονομία μας όρθια ώστε, όταν με το καλό τελειώσει η πανδημία, να συνεχίσουμε σε μια οριστική έξοδο απ' όλη αυτήν την κρίση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider