Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα
27-02-2021 | 12:45

Υπεγράφη η συμφωνία για πάρκο τεχνολογίας και αναψυχής στους Αγίους Αναργύρους - Καματερό

Newsroom
Μοιράσου το
Υπεγράφη η συμφωνία για πάρκο τεχνολογίας και αναψυχής στους Αγίους Αναργύρους - Καματερό

Στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού και της ΟΣΕ - ΓΑΙΑΟΣΕ για την παραχώρηση του οικοπέδου του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΕ στον Δήμο και τη μετατροπή του σε πάρκο τεχνολογίας, πολιτισμού και αναψυχής παραβρέθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους Αγίους Αναργύρους.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως είναι «μια ευκαιρία για μια σημαντική αστική ανάπλαση για ολόκληρη την περιοχή της Δυτικής Αθήνας. Ο Δήμος τώρα έχει τη δυνατότητα να σκεφτεί και να προτείνει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να αξιοποιήσει αυτόν τον χώρο και πιστεύω και ότι ο συνδυασμός δράσεων που αφορούν την υψηλή τεχνολογία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την αναψυχή είναι το σωστό μείγμα προκειμένου να αξιοποιηθεί κατάλληλα αυτός ο χώρος προς όφελος των δημοτών.

Εμείς θα σταθούμε δίπλα στον Δήμο ώστε να διερευνήσουμε επιλογές ως προς τα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου αυτός ο χώρος από ιδέα, από σχέδιο, από όραμα, όπως είναι σήμερα, να γίνει σύντομα πραγματικότητα».

insider

Το ενδιαφέρον μου στραμμένο στη Δυτική Αθήνα

«Το ενδιαφέρον μου ήταν, είναι πάντα και θα είναι στραμμένο στη Δυτική Αθήνα, αυτό είναι κάτι το οποίο πιστοποιείται και από μία σειρά παρεμβάσεων τις οποίες δρομολογούμε, ίσως με πιο σημαντική την επέκταση του Μετρό προς τις περιοχές οι οποίες σήμερα ακόμα δεν εξυπηρετούνται, την πάρα πολύ σημαντική και σημειολογικά, νομίζω, εξαιρετικά αξιόλογη απόφαση μας να μετακινήσουμε τις φυλακές Κορυδαλλού, έτσι ώστε να αποδοθεί ο χώρος αυτός, ως χώρος πρασίνου και αναψυχής στην τοπική κοινωνία και μία σειρά από άλλες σημαντικές δράσεις βελτίωσης των υποδομών της δυτικής Αθήνας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Έχω τη χαρά και την τιμή να πολιτεύομαι σε αυτή την περιοχή από το 2004» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Κατά την άφιξή του, τον Κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλής Νικολάου και ο πρόεδρος Κώστας Κεσεντές. Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο χώρο που εκτείνεται παράλληλα με τις παλιές γραμμές του τρένου και ενημερώθηκε για τη μελλοντική του αξιοποίηση. 

Στην τοποθέτησή του, ο Σταύρος Τσίρμπας, εξηγώντας στον πρωθυπουργό το αρχικό πλάνο του Δήμου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε κάνει ένα σχεδιασμό που αφορά τη νέα γενιά να δώσουμε μία κατεύθυνση και μία ώθηση και να συμβάλουμε κι εμείς στην προσπάθειά που κάνετε για την ανασύνταξη της χώρας και στη νέα κατεύθυνση που προσπαθείτε να δώσετε. Αυτό είναι ένα ενδεικτικό πλάνο».

Από την πλευρά του ο Περικλής Νικολάου ανέφερε μεταξύ άλλων πως «έχουμε μία συμφωνία πρότυπο, μία πολύ καλή συνεργασία με τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του, η οποία δείχνει πως μπορεί ένα σιδηροδρομικό ακίνητο σε μία αστική περιοχή να αξιοποιηθεί». 

Υπογραφή της συμφωνίας

Μετά τη ξενάγηση οι κ. Τσίρμπας και Νικολάου, παρουσία του Κ. Μητσοτάκη, υπέγραψαν τη συμφωνία. Παρόντες κατά την υπογραφή ήταν επίσης οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του Δυτικού Τομέα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο βουλευτής Γιάννης Λοβέρδος. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.