Ελλάδα
23-02-2021 | 17:06

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Μέρκελ, Ντράγκι, Κόστα ενόψει Συνόδου Κορυφής - Τι είπαν

Newsroom
Μοιράσου το
Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Μέρκελ, Ντράγκι, Κόστα ενόψει Συνόδου Κορυφής - Τι είπαν

Η ελληνική πρωτοβουλία για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, η διάθεση των εμβολίων αλλά και η Τουρκία ήταν σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 25 και 26 Φεβρουαρίου.

Στην τηλεδιάσκεψη στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας António Costa της Πορτογαλίας, η οποία έχει την εξάμηνη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, η Καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, ενώ «πρεμιέρα» ως πρωθυπουργός της Ιταλίας έκανε ο Mario Draghi.

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η αντιμετώπιση της πανδημίας και ο συντονισμός των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό το φως των νεότερων εξελίξεων σε υγειονομικό επίπεδο και στο ζήτημα της διάθεσης εμβολίων.

Ο πρωθυπουργός έθεσε εκ νέου στους συνομιλητές του την πρότασή του για καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού που, όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέψουν τη χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις, θα διευκολύνει τα ασφαλή ταξίδια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε επίσης τη σημασία της ταχείας αδειοδότησης νέων εμβολίων από τα αρμόδια κοινοτικά όργανα, πάντα με σεβασμό σε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας αλλά δίχως γραφειοκρατικά κωλύματα.

Παράλληλα, οι ηγέτες αντάλλαξαν, προπαρασκευαστικά, απόψεις ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Μαρτίου, για το θέμα της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.