Συνάντηση ΥΠΕΘΑ με τον διάδοχο πρίγκηπα του Αμπού Ντάμπι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση ΥΠΕΘΑ με τον διάδοχο πρίγκηπα του Αμπού Ντάμπι

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, συναντήθηκε σήμερα με τον διάδοχο πρίγκηπα του Αμπού Ντάμπι, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχαγιάν.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Ν. Παναγιωτόπουλος και ο σεΐχης Αλ Ναχαγιάν συζήτησαν τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και την περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων στον τομέα της άμυνας.

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας υπογράμμισε ότι η στρατηγική σχέση της Ελλάδος με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συνεισφέρει στην προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος παρακολούθησε την τελετή ενάρξεως των διεθνών εκθέσεων αμυντικού υλικού «IDEX 2021»και «NAVDEX 2021», που πραγματοποιούνται υπό την ευγενική υποστήριξη του προέδρου των Η.Α.Ε. σεΐχη Χαλίφα μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Εθνικό Εκθεσιακό Κέντρο του Αμπού Ντάμπι. Στη συνέχεια μετέβη στο ελληνικό περίπτερο των διεθνών εκθέσεων, όπου είχε συναντήσεις με συμμετέχοντες εκπροσώπους της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο ΥΠΕΘΑ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

"Εξαιρετικά εποικοδομητική η σημερινή μου συνάντηση στα ΗΑΕ με τον διάδοχο Πρίγκηπα του @AbuDhabi #HHSheikhMohamedBinZayed".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider