Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με την πρόεδρο της EBRD: Έμφαση σε χρηματοδοτήσεις και ενεργειακό τομέα 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με την πρόεδρο της EBRD: Έμφαση σε χρηματοδοτήσεις και ενεργειακό τομέα 

Tηλεδιάσκεψη με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), Odile Renaud-Basso, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη διάρκειά της τονίστηκε η εξαιρετική συνεργασία της Ελλάδας με την EBRD και η σημασία των επενδύσεων για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με έμφαση στη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, συζητήθηκε η ενίσχυση των χρηματοδοτήσεων της EBRD ειδικά προς τον ιδιωτικό και χρηματοοικονομικό τομέα καθώς και η συνεισφορά της σε έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που σχεδιάζονται, καθώς και σε ΣΔΙΤ που βρίσκονται στην τελική φάση σχεδιασμού.

Επίσης, έμφαση δόθηκε στον ενεργειακό τομέα και την απολιγνιτοποίηση αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξη συνεργειών με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στο επίπεδο των χρηματοδοτικών προϊόντων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης και ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Από την πλευρά της EBRD συμμετείχαν ο α’ αντιπρόεδρος, Jürgen Rigterink, ο Αντιπρόεδρος, Pierre Heilbronn, ο Αντιπρόεδρος, Alain Pilloux, η Περιφερειακή Διευθύνουσα Σύμβουλος για την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, Charlotte Ruhe, η Επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα, Andreea Moraru και ο Αναπληρωτής Διευθυντής Διακυβέρνησης και Πολιτικών Υποθέσεων Oleg Levitin.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider