«Φρούριο» η Βουλή ενόψει της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών

Κώστας Παπαδόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Φρούριο» η Βουλή ενόψει της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών
Περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί -με τις διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ να έχουν τον πρώτο λόγο- θα επιστρατευτούν για τα αυριανά συλλαλητήρια ενάντια στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΛ.ΑΣ. έχει «πάρει φωτιά», καθώς μεταξύ ακραίων στοιχείων διακινούνται μηνύματα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από άτομα που ισχυρίζονται ότι θα μπουν στη Βουλή. Ήδη από το βράδυ της Τετάρτης σε κλοιό ασφαλείας βρίσκονται το Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και η Βουλή.

Από το νωρίς το πρωί της Πέμπτης, γύρω από το Σύνταγμα θα στηθούν τέσσερις φραγμοί με κλούβες -στα λουλουδάδικα, στην Ηρώδου Αττικού, στο Ζάππειο και στη Βασιλίσσης Όλγας. Η εντολή που έχει δοθεί είναι να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα, στην είσοδο και την έξοδο των βουλευτών από το Κοινοβούλιο. Ουσιαστικά, μπροστά στην είσοδο της Βουλής στη Βασιλίσσης Σοφίας θα δημιουργηθεί μια νεκρή ζώνη που δεν θα επιτρέπει στους συγκεντρωμένους να φτάσουν μέχρι το κτήριο.

Μεγάλο βάρος των μέτρων πέφτει στα σκαλοπάτια δεξιά και αριστερά στον Άγνωστο Στρατιώτη, όπου θα είναι παρατεταγμένες διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, ενώ αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θα περιπολούν μέσα στον Εθνικό Κήπο. Στα μέτρα ασφαλείας θα συμμετάσχει το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και drones.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς οδικούς κόμβους

Λόγω των συναθροίσεων της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου, που θα πραγματοποιηθούν τις απογευματινές ώρες στην Πλατεία Συντάγματος και στην περιοχή των Αμπελοκήπων, θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης και διακοπή της κυκλοφορίας) στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.λπ.) καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας (Πρεσβεία Η.Π.Α, κόμβος Λ. Αλεξάνδρας-Κηφισίας).

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες. Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφεύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της ανωτέρω περιοχής, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider