Γεωργία ακριβείας και πρακτικές βάσει δεδομένων είναι το μέλλον;

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γεωργία ακριβείας και πρακτικές βάσει δεδομένων είναι το μέλλον;
Η γεωργία ακριβείας και οι γεωργικές πρακτικές βάσει δεδομένων αλλάζουν δραματικά τον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες διαχειρίζονται τη γη και τις καλλιέργειές τους. 

Η γεωργία ακριβείας και οι γεωργικές πρακτικές βάσει δεδομένων αλλάζουν δραματικά τον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες διαχειρίζονται τη γη και τις καλλιέργειές τους.

Αξιοποιώντας, πλέον, προηγμένες τεχνολογίες όπως η χαρτογράφηση GPS, η τηλεπισκόπηση και η ανάλυση δεδομένων, οι αγρότες μπορούν να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τη φύτευση, τη λίπανση, τη διαχείριση παρασίτων, τη διαχείριση της συγκομιδής και γενικότερα να λαμβάνουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, πληροφορίες που σίγουρα θα βελτιώσουν την παραγωγικότητα της γεωργικής εκμετάλλευσής ή της κτηνοτροφικής μονάδας τους.

Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει στους αγρότες να βελτιστοποιήσουν τη χρήση των εισροών τους, να μειώσουν τα απόβλητα και να βελτιώσουν τις αποδόσεις των εκμεταλλεύσεων τους γενικότερα. Επιπλέον, η γεωργία ακριβείας παρέχει πολύτιμες γνώσεις για τις ασθένειες των καλλιεργειών, την ποιότητα του εδάφους και άλλους σημαντικούς παράγοντες, επιτρέποντας στους αγρότες να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει δεδομένων που μπορούν να αυξήσουν την αποδοτικότητα και την κερδοφορία των εργασιών τους.
Με τη χρήση τεχνικών γεωργίας ακριβείας, οι αγρότες μπορούν επίσης να μειώσουν τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον, να ελαχιστοποιήσουν την υποβάθμιση του εδάφους και να εξοικονομήσουν πόρους όπως είναι το νερό και τα λιπάσματα. Με τη συνεχή ανάπτυξη της τεχνολογίας και την αυξανόμενη διαθεσιμότητα δεδομένων, η γεωργία ακριβείας και οι γεωργικές πρακτικές που βασίζονται σε δεδομένα θα διαδραματίσουν ολοένα σημαντικότερο ρόλο στο μέλλον της γεωργίας, βοηθώντας τους αγρότες να καλλιεργούν περισσότερα τρόφιμα με λιγότερες εισροές, βελτιώνοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα και την κερδοφορία των εκμεταλλεύσεων τους.

Η γεωργία ακριβείας έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο καλλιεργούν οι αγρότες, από τη φύτευση έως τη συγκομιδή, παρέχοντας στους αγρότες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τις συνθήκες των χωραφιών τους, χρησιμοποιώντας προηγμένους αισθητήρες και εργαλεία ανάλυσης δεδομένων.

Η γεωργία ακριβείας μπορεί επίσης να βελτιώσει την ακρίβεια των προβλέψεων απόδοσης καλλιεργειών, με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την εμπορία των τελικών προϊόντων τους.

Επιπλέον, η γεωργία ακριβείας μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των γεωργικών εργασιών, μειώνοντας την ανάγκη για χειρωνακτική εργασία αυξάνοντας την ταχύτητα και την ακρίβεια των εργασιών αγρού. Μη ξεχνάμε πως τα εργατικά χέρια (ιδιαίτερα σε χειρωνακτικές εργασίες), λείπουν από παντού… και χρόνο με το χρόνο το πρόβλημα ανεύρεσης εργατών γης γίνεται όλο και πιο σύνθετο.

Σε «εποχές» επενδυτικών σχεδίων βελτίωσης (230 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για αυτά και η πρόσκληση έρχεται εντός των ημερών)… η επένδυση σε εξοπλισμό γεωργίας ακριβείας είναι ένα θέμα που πρέπει να εξετάσει προσεκτικά ο υποψήφιος επενδυτής…

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:03

Ρούτε: «Γνωρίζουμε ότι το Ιράν, η Ρωσία, η Βόρεια Κορέα και η Κίνα συνεργάζονται στενά»

18:46

Ρωσία: Ασιατικές χώρες «σχηματίζουν ουρά» για το ρωσικό πετρέλαιο

18:41

Google: Διαφωνούμε με την ετυμηγορία για τον εθισμό ανήλικης και θα ασκήσουμε έφεση

18:37

Δανία: Αρχίζουν διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης

18:33

Τραμπ: Ο Νικολάς Μαδούρο θα αντιμετωπίσει και άλλες κατηγορίες

18:11

Κώτσηρας: Ένδειξη αξιοπιστίας και στήριξη του εισοδήματος η αύξηση του κατώτατου μισθού

18:00

Ζελένσκι: «Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αποσπά την προσοχή» από την κατάσταση στην Ουκρανία

17:49

Alter Ego Media και Motor Oil μπαίνουν στον ΑΝΤ1+ - Δημιουργούν νέα συνδρομητική πλατφόρμα

17:49

ΧΑ: Αμετάβλητος ο Γενικός Δείκτης - Διελκυστίνδα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση

17:34

Σύνοδος Κορυφής G7 με απουσία της Κίνας

17:32

Τραμπ: «Δεν είμαι σίγουρος αν είμαι πρόθυμος για συμφωνία με το Ιράν»

17:28

Ερντογάν: «Η περιοχή μας πνίγεται στο αίμα» - Σκληρή επίθεση στο Ισραήλ για τον πόλεμο στο Ιράν

17:24

Κυρανάκης: «426 νέα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη έως τον Σεπτέμβριο»

17:20

Κρεμλίνο: Διαψεύδει άρθρο των FT για αποστολή drones από τη Ρωσία στο Ιράν

17:18

Σε αυτόν τον τόπο, το νερό έχει όνομα. ΖΑΓΟΡΙ.

17:15

Από τη Θεωρία στην Πράξη: 2 ο Emerging Leader Program από το CEO Clubs Greece και το Τμήμα ΔΕΤ του ΟΠΑ

17:12

ΕΕ: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη δημιουργία «κόμβων επιστροφών» για τους μετανάστες

16:53

Ιρανός αξιωματούχος: «Μονόπλευρη» η πρόταση των ΗΠΑ - Η πόρτα στη διπλωματία παραμένει ανοιχτή

16:44

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή: Μία ώρα μπροστά οι δείκτες των ρολογιών

16:30

Η ΑΒ Βασιλόπουλος γιορτάζει 10 χρόνια πασχαλινά αβγά στηρίζοντας έμπρακτα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

16:23

Κατώτατος μισθός: Νέες αυξήσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους από τον Απρίλιο - Οκτώ παραδείγματα

16:21

Η Σάρα Μάλαλι ανέλαβε την ηγεσία της Εκκλησίας της Αγγλίας - Η πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση

16:15

Η Τεχεράνη απάντησε στο σχέδιο των 15 σημείων - Τραμπ: «Δεν είμαι σίγουρος αν είμαι πρόθυμος για συμφωνία»

16:13

ΕΦΕΤ: Ανάκληση φυστικιού αράπικου λόγω παρουσίας αφλατοξινών

16:11

SAVE THE DATE: Το «Personas» του Reader βγαίνει από την οθόνη και ανεβαίνει στη σκηνή!

16:01

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Υπό όρους έγκριση στην εφαρμογή της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ

15:56

Γερμανία: Μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών των καυσίμων ψήφισε η Bundestag

15:49

Πούτιν: Οι συνέπειες του πολέμου στο Ιράν μπορεί να είναι τόσο σοβαρές όσο της πανδημίας

15:48

Τεχνολογικές πιέσεις στην Wall Street - «Βαρίδι» οι τιμές του αργού

15:37

Ζαχαράκη: Η ίδρυση της ΑΣΠΤ εκπληρώνει το όραμα χρόνων του καλλιτεχνικού και δημιουργικού κόσμου της χώρας

gazzetta
gazzetta reader insider insider