Νόμος η πώληση λιγνιτικών μονάδων με οριακή πλειοψηφία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Νόμος η πώληση λιγνιτικών μονάδων με οριακή πλειοψηφία

Με 151 ψήφους πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. «Όχι» ψήφισαν 124 βουλευτές, ενώ 25 συνολικά απουσίαζαν από την ονομαστική ψηφοφορία που έγινε με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Μάρκος Μπόλαρης. Απών και ο Κώστας Ζουράρις.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

«Η ψήφος μου σήμερα έχει διπλό ρόλο. Ψήφισα Ναι γιατί θεωρώ ότι ακόμα και αυτή η λύση είναι καλύτερη από μία μη λύση. Αλλά και γιατί πιστεύω ότι η υποκρισία "θέλω αλλά δεν το ψηφίζω" ή "δε θέλω και το ψηφίζω" από κυβέρνηση και αντιπολίτευση πρέπει να σταματήσει» εξήγησε ο κ. Θεοχάρης.

«Η επόμενη ημέρα θα είναι μια καλύτερη ημέρα για τη ΔΕΗ και τον ενεργειακό τομέα», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης κλείνοντας τη συζήτηση του νομοσχεδίου.

Ο κ. Σταθάκης επισήμανε τα εργασιακά θέματα αποσαφηνίστηκαν ενώ διαμορφώθηκε και ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για τις τοπικές κοινωνίες οποίες, πέρα από την παροχή φθηνού ρεύματος, θα δουν βελτιωμένο τον τοπικό πόρο για το λιγνίτη και επίσης θα ωφεληθούν και από τον εθνικό πόρο μετάβασης στη μετά λιγνίτη εποχή.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση μπροστά μας είναι να προχωρήσει άμεσα η κατάρτιση αναπτυξιακών σχεδίων για τις περιοχές αυτές και η στήριξή τους από πόρους μετάβασης -εθνικούς και ευρωπαϊκούς- και να δοθεί απάντηση στην επόμενη μέρα για τα μεγάλα θέματα της απασχόλησης, των επενδύσεων και των χρήσεων γης που αποτελούν τις μεγάλες προκλήσεις», είπε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πρόσληψη 411 διοικητικών υπαλλήλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση με μισθό από 6.800 ευρώ

Επιστροφή ενοικίου: Διασταυρώσεις από την ΑΑΔΕ για να μην χάσουν την ενίσχυση οι φορολογούμενοι

Οι 25 πιο ακριβοπληρωμένοι παρουσιαστές της τηλεόρασης

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider