Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Μειώσεις επιτοκίων στα μέσα της χρονιάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Μειώσεις επιτοκίων στα μέσα της χρονιάς
Την βεβαιότητα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την «ήπια προσγείωση» της παγκόσμιας οικονομίας εξέφρασε την Δευτέρα η επικεφαλής του, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Την βεβαιότητα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την «ήπια προσγείωση» της παγκόσμιας οικονομίας εξέφρασε την Δευτέρα η επικεφαλής του, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, προσθέτοντας ότι τα επιτόκια θα αρχίσουν να μειώνονται γύρω στα μέσα του έτους.

«Είμαστε πολύ βέβαιοι ότι η παγκόσμια οικονομία είναι τώρα έτοιμη για αυτήν την ήπια προσγείωση που ονειρευόμασταν, μετά από μερικές από τις πιο απότομες αυξήσεις επιτοκίων εδώ και δεκαετίες», δήλωσε η Γκεοργκίεβα στη Σύνοδο Κορυφής των Παγκόσμιων Κυβερνήσεων στο Ντουμπάι.

Σχετικά με την προοπτική μείωσης των επιτοκίων σε κορυφαίες οικονομίες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε: «Περιμένω να δω μέχρι τα μέσα του έτους τα επιτόκια να κινούνται προς την κατεύθυνση που ακολουθεί ο πληθωρισμός τον τελευταίο χρόνο».

Χτες εμφανίστηκε σίγουρη για τις οικονομικές προοπτικές παρά τις αβεβαιότητες αναφορικά με τον πόλεμο και τις γεωπολιτικές εξελίξεις, καθώς η παγκόσμια οικονομία έχει παραμείνει ανθεκτική.

«Ενώ οι αβεβαιότητες συνεχίζουν να είναι αυξημένες, μπορούμε να είμαστε λίγο πιο σίγουροι για τις οικονομικές προοπτικές διότι η παγκόσμια οικονομία έχει υπάρξει εκπληκτικά ανθεκτική», ανέφερε και μιλώντας για τη σύγκρουση στη Γάζα, η Γκεοργκίεβα προειδοποίησε για διεύρυνση των συνεπειών.

«Αυτή η εξαιρετικά αβέβαιη στιγμή επιτείνει τις προκλήσεις οικονομιών που ακόμα ανακάμπτουν από τα προηγούμενα σοκ. Και η περαιτέρω διεύρυνση της σύγκρουσης θα επιδείνωνε την οικονομική ζημιά», δήλωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider