ΗΠΑ: Στην κορυφή της λίστας με τους περισσότερους εκατομμυριούχους στον κόσμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Στην κορυφή της λίστας με τους περισσότερους εκατομμυριούχους στον κόσμο
Αυτές είναι οι πανίσχυρες οικονομίες με τους περισσότερους εκατομμυριούχους.

Mία νέα έκθεση έρχεται να μας κάνει πιο «λιανά» την κατάσταση της κατανομής του πλούτου στον πλανήτη μας, σχηματίζοντας μία εικόνα ξεκάθαρης αδικίας, αφού σχεδόν οι μισοί εκατομμυριούχοι του κόσμου συγκεντρώνονται μόνο σε μία χώρα.

Ο ιστότοπος Visual Capitalist παρέχει μία σειρά από ευανάγνωστα γραφήματα, τα οποία δείχνουν ότι περίπου το 40% των «Κροίσων» της γης διαβιούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ το μόνο κράτος που τις ανταγωνίζεται είναι η Κίνα.

«Κυψέλη» εκατομμυριούχων

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αμερικής φιλοξενεί κάπου 24,7 εκατομμύρια εκατομμυριούχους, ενώ ακολουθεί η Ευρώπη, που στεγάζει λίγο περισσότερους από 16 εκατομμύρια.

Σχετικά όμως με τα κράτη, την πρωτιά σημειώνουν οι ΗΠΑ, με τον ασύλληπτο αριθμό των 22,7 εκατομμυρίων πλουσίων, ή αλλιώς, περίπου το 40% του πληθυσμού των εκατομμυριούχων του πλανήτη. Τα νούμερα των ΗΠΑ μπορεί να συναγωνιστεί, και πάλι μετά βίας, η Κίνα, που συγκεντρώνει 6,2 εκατομμύρια, ή σχεδόν το 10% των κροίσων της Γης.

Τα κράτη με τους περισσότερους εκατομμυριούχους

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες χώρες της λίστας συμπίπτουν με τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο, με εξαίρεση την Ινδία (14η) και τη Βραζιλία, η οποία βρίσκεται εκτός των κορυφαίων, αλλά αύξησε τον πληθυσμό εκατομμυριούχων της κατά 122.000 μεταξύ 2021 και 2022.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μια «ανάσα» από το ιστορικό deal Μπαρτσελόνα και Puma - Έως και 200 εκατ. ευρώ ετησίως

Forbes: Ο Έλον Μασκ ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για το 2023 - Ποιοι ακολουθούν

gazzetta
gazzetta reader insider insider