Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης – Τι αναμένεται; 

Ιωάννης Περουλάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης – Τι αναμένεται; 
Εντός του Φεβρουαρίου ή Μαρτίου θα έρθει η πρόσκληση του προγράμματος νέων αγροτών.

Α. Πρόγραμμα Νέων Αγροτών

Εντός του Φεβρουαρίου ή Μαρτίου θα έρθει η πρόσκληση του προγράμματος νέων αγροτών. Ήδη οι ενδιαφερόμενοι έχουν κάνει τις πρώτες επαφές τους με του γεωπόνους μελετητές που θα αναλάβουν τον φάκελο υποψηφιότητας τους. Αναλυτικές λεπτομέρειες για τη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχουν αναλύσει σε προηγούμενο άρθρο μας στο insider.

Β. Πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας – Κτηνοτροφίας

Νέα προκήρυξη για το πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας θα έχουμε κατά πάσα πιθανότητα το 1ο τρίμηνο του 2024. Θα αφορά νέες εντάξεις και όχι αυτούς που έχουν επιλέξει το οικολογικό σχήμα της βιολογικής ή έχουν ήδη ενεργή σύμβαση με φορέα πιστοποίησης.

Τα ποσά στο νέο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας θα είναι ενισχυμένα σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά των οικολογικών σχημάτων, ωστόσο η ουσιαστική διαφορά είναι ότι δεν θα ενταχθούν όλοι στο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας σε σχέση με τα αντίστοιχα οικολογικά σχήματα, από τα οποία και πληρώνονται όλοι.

Γ. Πρόγραμμα μείωσης νιτρικών

Πού θα εφαρμοστεί;

Η νέα πρόσκληση αφορά την εφαρμογή της Δράσης σε 5 συγκεκριμένες περιοχές οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως ευπρόσβλητες από τη νιτρορύπανση γεωργικής προέλευσης, και συγκεκριμένα: Θεσσαλικό Πεδίο Περιοχή Αλμυρού Μαγνησίας Πεδιάδα Ανατολικά & Δυτικά της λίμνης Βιστωνίδας Περιοχή του Νότιου Τμήματος του ποταμού Έβρου Περιοχή του Βόρειου Τμήματος του ποταμού Έβρου.

Οι αιτήσεις στήριξης των υποψηφίων της νέας πρόσκλησης θα πραγματοποιηθούν βάσει της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) έτους 2023 (έτος αναφοράς), ενώ το έτος 2024 (φθινοπωρινές καλλιέργειες 2023 – εαρινές καλλιέργειες 2024) θα αποτελέσει το πρώτο έτος εφαρμογής των δεσμεύσεων.

Αναμένουμε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα μείωσης νιτρικών, ώστε να ξεκινήσουν και επίσημα οι αιτήσεις ένταξης.

Σε αναμονή των επόμενων προσκλήσεων λοιπόν…

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider