Τσάπαλος: Τους πρώτους μήνες του 2024 η διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσάπαλος: Τους πρώτους μήνες του 2024 η διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές
«Θα γνωρίζουμε πλέον τη ροή του χρήματος. Το ευρώ που ξοδεύουμε είτε με κάρτα είτε με φυσικό τρόπο πού καταλήγει» διευκρίνισε.

H διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, θα γίνει «βρέξει-χιονίσει» τους πρώτους μήνες του 2024, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο ο Όμηρος Τσάπαλος, εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, μιλώντας στο ERTNEWS και ανέφερε πως «υπήρξαν αντιδράσεις από άτομα και επιχειρήσεις της αγοράς, που συνέβαλαν στο να υπάρξει έστω και μια μικρή καθυστέρηση» συμπληρώνοντας πως «πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο που δεν υπάρχει καμία απολύτως ανοχή στην καθυστέρηση». «Θα γνωρίζουμε πλέον τη ροή του χρήματος. Το ευρώ που ξοδεύουμε είτε με κάρτα είτε με φυσικό τρόπο πού καταλήγει» διευκρίνισε.

«Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή λαμβάνει συνεχώς μέτρα προκειμένου το τεράστιο πρόβλημα της ακρίβειας, το οποίο δεν είναι ελληνικό μόνο πρόβλημα, είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο, να μπορέσει να αντιμετωπιστεί στο μέτρο του δυνατού» είπε, επισημαίνοντας πως «καμία χώρα της Ευρώπης δεν έχει καταφέρει αυτή τη στιγμή να έχει εξαλείψει την ακρίβεια ή μήνα με το μήνα να βλέπουμε αποκλιμάκωση των τιμών. Αυτό το οποίο βλέπουμε είναι ότι οι περισσότερες χώρες παλεύουν στο να υπάρχει μια ουσιαστικά ηπιότερη αύξηση του πληθωρισμού και μια ταχύτερη αποκλιμάκωση».

Για τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα είπε:

Στο καλάθι του νοικοκυριού, το οποίο έχουμε φτιάξει και το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 800 προϊόντα με σταθερή ή μειούμενη τιμή για τους επόμενους έξι μήνες, ο καταναλωτής μπορεί να βρει βασικά καταναλωτικά αγαθά για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στο νοικοκυριό του και μάλιστα τα αγαθά αυτά θα τα βρει είτε σε σταθερές τιμές για τους επόμενους μήνες είτε σε μειωμένες. Αυτό ξεκίνησε ουσιαστικά πριν από 40 – 45 μέρες να λειτουργεί σε έναν βαθμό. Αυτό το οποίο εμείς προβλέπουμε και αποσκοπούμε είναι μέσα στους επόμενους μήνες και κυρίως από τις αρχές του επόμενου χρόνου να δούμε μια σημαντική σταθεροποίηση, αν θέλετε, του ρυθμού αύξησης του πληθωρισμού και ενδεχομένως να υπάρξει και μια αποκλιμάκωση σε συγκεκριμένα προϊόντα.

«Το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής δεν περιλαμβάνει μόνο τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών αλλά μια σειρά από μέτρα. Ένα από αυτά είναι η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, η οποία θα γίνει βρέξει-χιονίσει τους πρώτους μήνες του 2024. Και εξήγησε: Για να μπορέσω εγώ ως καταναλωτής να πληρώσω με κάρτα θα πρέπει προηγουμένως να έχει εκδοθεί η απόδειξη στην ταμειακή. Διαφορετικά δεν θα επιτρέπει στον καταναλωτή και κατ επέκταση και στον πωλητή να υπάρξει αγορά. Επειδή θα υπάρξει συγκεκριμένη διασύνδεση και θα ξέρουμε τα λεφτά πού πηγαίνουν και αν πηγαίνουν όντως στο ΑΦΜ που εμπορεύεται ή πουλά μια υπηρεσία ή στον καταστηματάρχη, θα ξέρουμε ακριβώς και τη ροή του χρήματος στην ουσία. Έχει υπάρξει διασύνδεση μέχρι στιγμής των ταμειακών με την ΑΑΔΕ. Αυτό το μεγάλο πρότζεκτ έχει ολοκληρωθεί. Εκκρεμεί τώρα η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές και εφόσον γίνει και αυτό θα ξέρουμε πλήρως το ευρώ που ξοδεύουμε είτε με κάρτα είτε με φυσικό τρόπο και θα πηγαίνει πού καταλήγει στην ουσία» σημείωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα έρευνα: Στο 7,31% η ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς διαχείρισης αποβλήτων

Ρεύμα: Αποσύρεται η εισφορά των μονάδων αερίου – Τέλος στο «καπέλο» στους λογαριασμούς

Κατανομή των 130 εκατ. ευρώ της πρώτης αρωγής για τις πλημμύρες ανά Περιφερειακή Ενότητα

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider